Rok do 5. augusta

Otvoren poziv za prijavu na Regionalni virtuelni sajam poduzetništva žena EXPO 2022

ŽENA iN 26.07.22, 13:24h

Otvoren poziv za prijavu na Regionalni virtuelni sajam poduzetništva žena EXPO 2022
Učešćem na sajmu preduzetnice će imati priliku da predstave svoje biznise korištenjem izložbenog prostora, da učestvuju u radionicama razvijanja vještina, da pristupe poslovnim alatima, dobiju podršku od mentora/ica, pripreme svoj investicioni prijedlog i dobiju povratne informacije i sugestije za unapređenje, te predstave svoje poslovne ideje potencijalnim investitorima

 

 

Regionalni virtuelni sajam poduzetništva žena EXPO 2022, u organizaciji UN Women i partnera, okupit će preduzetnice i poslovne partnere/ice iz Evrope i Centralne Azije, a poziv je otvoren i za preduzetnice iz BiH, koje imaju priliku prijaviti se za učešće u sajmu.

 

Sajam će se sastojati iz niza lokalnih i regionalnih aktivnosti u oblasti izgradnje biznisa i poslovnog umrežavanja, kao i izgradnje kapaciteta, koje će omogućiti preduzećima, investitorima i preduzetnicama u regionu da uče i da se međusobno povezuju. Glavni događaji će omogućiti umrežavanje preduzetnica i predstavljanje poslovnih ideja potencijalnim investitorima.

 

Preduzetnice koje su kvalificirane za učešće u svim aktivnostima sajma potrebno je da imaju preduzeće u jednoj od faza poslovnog razvoja - minimalni održivi proizvod (MVP), rana faza (proizvod/usluga spremni i/ili već u prodaji), te faza rasta (ima prihode).

 

Učešćem na sajmu preduzetnice će imati priliku da predstave svoje biznise korištenjem izložbenog prostora, da učestvuju u radionicama razvijanja vještina, da pristupe poslovnim alatima, dobiju podršku od mentora/ica, pripreme svoj investicioni prijedlog i dobiju povratne informacije i sugestije za unapređenje, te predstave svoje poslovne ideje potencijalnim investitorima.

 

Rok za prijavu za sajam je 5. august ove godine, a bh. preduzetnice se mogu prijaviti ispunjavanjem formulara na  linku: http://unwo.men/y7Ji50K21eG. Za učešće na Sajmu mogu se prijaviti preduzetnice iz svih sektora privrede. UN Women će, zajedno sa partnerima, uraditi temeljan izbor preduzetnica i grupisat će ih po sektorima. Odabrane preduzetnice će imati priliku da se edukuju kroz seriju radionica i da učestvuju na konferenciji posvećenoj preduzetništvu žena sa B2B sekcijom za umrežavanje i sklapanje partnerstava koja će biti održana u Beogradu u oktobru 2022. godine.

 

Regionalni virtuelni sajam 2022, koji će se održati u novembru 2022. godine, moći će pratiti sve zainteresovane preduzetnice putem online kanala, saopćeno je iz UN Women BiH. 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI