Baščaršijske noći

'Koncert za svoju dušu': Večer s Abdulahom Sidranom i gostima u ponedjeljak, 25. jula

Kultura 23.07.22, 14:12h

'Koncert za svoju dušu': Večer s Abdulahom Sidranom i gostima u ponedjeljak, 25. jula
Kao gosti u program će učestovati Almir Buza koji će izvesti nekoliko kompozicija na harmonici, zatim grupa Sunday Stories, Almir Kurt – Kugla, koji će se predstaviti kao vokalni solista uz klavirsku pratnju Bojana Ahaca

 

 

“Koncert za svoju dušu” naziv je muzičko-zabavnog programa u okviru kojeg će se publici predstaviti bosanskohercegovački pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abulah Sidran zajedno sa svojim gostima.

abdulah-sidran

 

U okviru Večeri sa Sidranom koja je na programu Festivala Baščaršijske noći, u ponedjeljak, 25. jula, u galeriji JU “Bosanski kulturni centar KS” u 20,00 sati. Poznati bosanskohercegovački književnik govorit će o svojim djelima i životu.

 

Kao gosti u program će učestovati Almir Buza koji će izvesti nekoliko kompozicija na harmonici, zatim grupa Sunday Stories, Almir Kurt – Kugla, koji će se predstaviti kao vokalni solista uz klavirsku pratnju Bojana Ahaca.

 

Ulaz je slobodan.

 

Izbor iz poezije Abdulaha Sidrana, u prevodu na njemački, francuski, italijanski, objavljen je u Austriji, Francuskoj, Italiji. Jedan je od najznačajnijih filmskih autora (scenarista) u ex-jugoslavenskoj kinematografiji ("Sjećaš li se Dolly Bell?", "Otac na službenom putu", reditelja Emira Kusturice, "Kuduz" Ademira Kenovića, itd.). Kao filmski autor, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Član je Akademije nauka i umjetnosti BiH i majstorski kandidat u šahu. Živi i radi u Sarajevu i Goraždu.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI