Zaposlit će veliki broj radnika - od kuhinje do menadžmenta

Svjetski lanac brze hrane KFC otvara restoran u Sarajevu početkom avgusta, poznato i gdje

Biznis Klub 22.07.22, 14:39h

Svjetski lanac brze hrane KFC otvara restoran u Sarajevu početkom avgusta, poznato i gdje
KFC će u Sarajevu zaposliti veliki broj radnika, od kuhinje do menadžmenta

 

 

Svjetski poznati brend Kentucky Fried Chicken (KFC) otvorit će vrata prvog restorana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Planirano je da prvi KFC-ov restoran bude otvoren početkom mjeseca avgusta.

 

Kako je za portal "Avaza" rekao Mehmed Pozderac, direktor sarajevske kompanije Tastra koja je ekskluzivni nosilac franšize za BiH, KFC restoran će biti na trećem spratu SCC-a, odnosno na tzv. Food courtu.

 

Ono što je Pozderac istakao, KFC će u Sarajevu zaposliti veliki broj radnika, od kuhinje do menadžmenta.

 

- Time smo još ponosniji na činjenicu da jedan ovakav brend dovodimo u našu državu, modernizujemo našu gastronomsku ponudu, a ljubiteljima hrane pružamo novi izbor proizvoda - rekao je Pozderac za portal "Avaza".

 

On je naveo kako je činjenica da ovaj svjetski brend stiže u Bosnu i Hercegovinu i više nego pozitivan signal i svim budućim investitorima.

 

KFC je brend sa višedecenijskom tradicijom i prisustvom u 145 država sa preko 25.000 restorana. KFC Meni čine jedinstveni proizvodi ručno pravljeni od svježeg pilećeg mesa sa dodatkom začina – čuvenih „11 Herbs“, čija je tajna i dan danas strogo čuvana receptura i jedan od zaštitnih znakova KFC-a.

 

DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI