Cijene posljednjih deset dana u konstantnom padu

Gorivo u Republici Srpskoj u prosjeku jeftinije za 20 feninga

Biznis Klub 21.07.22, 16:55h

Gorivo u Republici Srpskoj u prosjeku jeftinije za 20 feninga
Trišić je je pojasnio da je za pojeftinjenje goriva na domaćem tržištu u prosjeku potrebno 40 dana od pada cijena na svjetskom tržištu

 

 

Cijene goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj u posljednjih desetak dana u konstantnom su padu, a pojeftinjenje u prosjeku iznosi 20 feninga i za benzin i dizel, rekao je Srni predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima republičke Privredne komore Dragan Trišić, prenose mediji.


On je naveo da distributeri usklađuju cijene sa uredbom Vlade Republike Srpske koja je definisala da je ograničenje marže 25 feninga u maloprodaji, te u skladu sa ulaznim cijenama.

 

Trišić je rekao da barel nafte na svjetskom tržištu jutros košta 106 dolara, što je minumum u odnosu na posljednjih 45 dana.

 

“U nekim momentima je cijena išla čak do 99 dolara, međutim ta razlika između 106 i 99 dolara za barel se smjenjuje ovih dana“, dodao je Trišić.

 

On je pojasnio da je za pojeftinjenje goriva na domaćem tržištu u prosjeku potrebno 40 dana od pada cijena na svjetskom tržištu.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI