Omer Čevra/ Da nije tragično, bilo bi smiješno

Prestanite nas brukati: Kada 'demokratski stubovi' Komšić i Zvizdić upozoravaju 'antievropljanina' Schmidta


19.07.22, 19:44h

 

 

 

Ne znam stvarno šta mi je danas stvorilo veću mučninu u stomaku. Poznata ratnohuškačka populistička demagogija Željka Komšića, koji danas poručuje Schmidtu kako je siguran da građani Bosne i Hercegovine nisu spremni prihvatiti antievropska rješenja koja produbljuju etničke podjele u izbornom zakonu, te mu prijeti da bi on trebao dobro razmisliti o tome šta razmatra, jer će sigurno biti posljedica, ili pak današnja pravna patetika Denisa Zvizdića koji ide i korak dalje i sa visine upozorava Schmidta da ne smije nametat "antidejtonska i antidemokratska rješenja"!

 

Pa zar neko stvarno ovdje misli da bi Visoki predstavnik u BiH donio odluku koja se kosi sa međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima koje upravo predstavljaju fundament evropskih vrijednosti i na čemu je temeljena Evropska Unija? 

 

Zamislite samo ove tragedije u kojoj mi živimo i šta smo prisiljeni da slušamo! I jedan i drugi proveli su cijeli život na budžetskim jaslama, nisu rođeni niti odrasli niti žive u demokratskoj državi, u post-ratnoj BiH demokratski standard nisu pomjerili, bar ne naprijed, i oni su se kao takvi udostojili da Visokom predstavniku, prvom čovjeku međunarodne zajednice i jedinom stvarnom i istinskom stubu demokratskih načela u BiH, drže lekcije iz demokratije i evropskih vrijednosti! Da to nije tragično, bilo bi smiješno!

 

Pa zar neko stvarno ovdje misli da bi Visoki predstavnik u BiH donio odluku koja se kosi sa međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima koje upravo predstavljaju fundament evropskih vrijednosti i na čemu je temeljena Evropska Unija? 

 

Zar neko stvarno misli da će OHR donijeti nedemokratsku ili nametnuti nedemokratske izmjene zakona, što bi ostavilo mogućnost da sutra neka protuha napiše apelaciju Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, koji bi logično donio presudu da su Visoki predstavnik i OHR donijeli odluku koja krši međunarodne standarde o ljudskim pravima?!?

 

Pa, dragi Komšići i Zvizdiću, takvu budalaštinu samo mogu ljudi poput vas uraditi, a nikako čovjek koji je predstavnik demokratske Evrope u BiH! 

 

Međutim, Komšić i Zvizdić dobro znaju da to Visoki predstavnik nikada ne bi uradio, ukoliko se prijedlog koji HDZ zagovara zaista kosi sa međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima, pa je takav ishod, dok se ne zadovolje svačija ljudska prava, apsolutno nemoguć i nepotreban za komentarisati!

 

Zašto? Pa zato što na čelu OHR-u sjedi njemački demokrata koji poštuje državu, zakon i vladavinu prava, za razliku od Zvizdića i Komšića kojima će do kraja života te tri riječi ostati misaone imenice! 

 

Uvažena gospodo, ne brukajte se više, ne brukajte nas više i prestanite radi udobnih fotelja, u kojima neradnički sjedite cijeli životni vijek, petljati i varati i zloupotrjebljavati emocije bh. građana!

 

Sve to ipak ove populiste ne zaustavlja da lažima i jeftinim huškanjem prijete OHR-u, ne bi li se Bošnjacima pokazali kao veliki borci protiv podjela u BiH, patrioti koji mašu prstom i poručuju Schmidtu da se ne igra, jer eto, oni su baš ti čuvari demokratije i evropskih vrijednosti, dok je, po njihovim izjavama ,šef OHR-a obični autokrata, anti-evropejac koji je neupućen u to šta je uopšte demokratski standard!

 

Uvažena gospodo, ne brukajte se više, ne brukajte nas više i prestanite radi udobnih fotelja, u kojima neradnički sjedite cijeli životni vijek, petljati i varati i zloupotrebljavati emocije bh. građana!

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.
 
(DEPO PORTAL/md)
 
 

BLIN
KOMENTARI