Premijer o lošoj sezoni na crnogorskom primorju

Abazović: 'Cijene kao na Azurnoj obali... Sojenice se izdavale za 50, a sad su 250 eura'

Biznis Klub 19.07.22, 19:12h

Abazović: 'Cijene kao na Azurnoj obali... Sojenice se izdavale za 50, a sad su 250 eura'
Jasno je da bolja i skuplja ponuda ima više gostiju, a ona skromnija je u malo većem problemu. Cijene na primorju su kao na Azurnoj obali. To nikada do sada Crna Gora vidjela nije, rekao je Dritan Abazović

 

 

Premijer Crne Gore, Dritan Abazović, kazao je da sezona nije sjajna ali da su dosadašnji prihodi na zadovoljavajućem nivou.

 

On je dodao da se teško može ponoviti sezona kada je Crna Gora bila 45 dana korona free destinacija, te da se nada da će pristići veći broj gostiju u drugoj polovini jula, piše portal Analitika.

 

– Glavna sezona je bila u malom zakašnjenju, to je evidentno, ali parametri su takvi da su ukupni prihodi koji su ostvareni na zadovoljavajućem nivou. Ako neko misli da može da se ponovi sezona iz prošle godine gdje je bio špic nevjerovatan zato što smo bili jedina otvorena zemlja 45 dana, to će teško moći da se realizuje. To je ogroman pritisak na našu infrastrukturu – kazao je Abazović.

 

– Moramo da znamo da je cijena vode na primorju i do četiri evra, a prije godinu i po je bila evro i po. Neke sojenice (male kućice na Adi Bojani) su se izdavale po 50 evra, a sada po 250 evra. Samo treba da budemo realni i pošteni – naglasio je Abazović.

 

Kako je dodao, Crna Gora se mora prilagoditi novim trendovima.

 

– Jasno je da bolja i skuplja ponuda ima više gostiju, a ona skromnija je u malo većem problemu. Cijene na primorju su kao na Azurnoj obali. To nikada do sada Crna Gora vidjela nije. Raduje me informacija da dosta turista bira mir, prirodu, bez gužvi, velikih putovanja prema plažama, već biraju da idu u krajeve gdje je čist vazduh i gdje temperature nisu toliko visoke kao na primorju – istakao je Abazović.

 

On je poručio da se svi moraju usresrediti kako bi priveli turističku sezonu kraju.

 

– Ovdje govorim i u kontekstu naplaćenih poreza, ali i o zaradama. Nadam se da će veći talas turista stići u drugoj polovini ovog mjeseca, naročito jer su počeli kolektivni godišnji odmori – kazao je Abazović.

 

Kako je dodao, Crna Gora je bolja od konkurencije.

 

– To nije opravdanje, ali smo bolji nego neke zemlje sa kojima želimo da se poredimo. To što smo izgubili jedno ogromno turističko tržište pokušava da se nadomjesti na drugi način, ali ne treba da se skreće sa uma da je Evropa nažalost u ovom trenutku u ratu. To je izazvalo velike poremećaje svuda, ne samo kod nas. Ako sve bude kako treba, računam da ćemo imati solidnu sezonu u kojoj ćemo moći nešto da zaradimo i da ćemo zimu proći sa što manje ožiljaka – kazao je Abazović.

 

(portalanalitika.me, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI