Izvršna direktorica Udruženja 'OAZA'

Gdje je završavao novac od humanitarnih akcija: Potvrđena optužnica protiv Adise Begović

Hronika 18.07.22, 11:21h

Gdje je završavao novac od humanitarnih akcija: Potvrđena optužnica protiv Adise Begović
Postupajuća tužiteljica predložila je sudu saslušanje osam svjedoka, dva vještaka i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Tužilaštva KS

 

 

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Adise Begović, izvršne direktorice Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „OAZA“ zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

 

Tereti se da je od marta 2009. do jula 2014. godine u svojstvu izvršne direktorice Udruženja „OAZA“, novac za liječenje oboljelog djeteta prikupljen na račun Udruženja utrošila na tekuće poslovanje i to iznos od 39.216,28 KM. Također je 39.456 KM, tačnije, novac doniran od UNDP-a koji je bio predviđen za izgradnju parka za potrebe štićenika Udruženja, potrošila za tekuće poslovanje. Istovremeno se tereti da je krivotvorila izvode transakcijskih računa Udruženja.

 

Postupajuća tužiteljica predložila je sudu saslušanje osam svjedoka, dva vještaka i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI