VIDEO/ NAKON EUROSONGA, UMJETNICA 'RASPRODATA'

Otkriveno koliko Konstrakta sada zarađuje: Od sume se vrti u glavi, ne može da stigne na sve nastupe

ŽENA iN 15.07.22, 20:22h

Otkriveno koliko Konstrakta sada zarađuje: Od sume se vrti u glavi, ne može da stigne na sve nastupe
Nakon uspjeha na Eurosongu i velikog interesovanja koje je privukla, Konstrakta je, naravno, podigla i cijenu svog nastupa i danas je jedan od najtraženijih izvođača

 

 

 

Ana Đurić Konstrakta, ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji u Torinu, postigla je veliki uspjeh, kako na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi, tako i van njega.


Konstraktin hit „In Corpore Sano“ privukao je veliku pažnju, prvo ljudi u Srbiji, zatim u regionu, pa i u cijeloj Evropi. Ona je donijela Srbiji najbolji plasman na Evroviziji u posljednjih devet godina, zauzevši u finalu takmičenja visoko peto mjesto, iako je konkurencija bila veoma jaka, piše Nova.rs.


Nakon ovakvog uspjeha i velikog interesovanja koje je privukla, Konstrakta je, naravno, podigla i cijenu svog nastupa i danas je jedan od najtraženijih izvođača.


Danas Konstrakta ne može da stigne na sve nastupe na koje je zovu, a kako je otkrio izvor za Nova.rs, ona je samo za nastup na jednom velikom festivalu zaradila 20.000 eura, koliko samo mali broj izvođača sa naše muzičke scene zarađuje, i to mahom onih iz folk žanra.


Sama umjetnica nije govorila o brojkama, ali je nedavno otkrila da je cIJena njenih nastupa znatno skočila.


- Materijalni faktor je svakako tu. Cijena je poslije ‘Evrovizije’ dosta porasla, zarađuje se više, nastupa je više. Cijena nam je porasla, bendu i meni - ispričala je umjetnica nedavno, pa dodala:


- Kao 'Zemlja gruva' nikad nismo nastupali u dijaspori. Za sada nema nešto ponuda... U stvari ima predloga, ali ništa još nije zakazano. Ne bi bilo loše i to vidjeti kako izgleda, nisam još uvijek to iskusila, ne znam kakvo je iskustvo.


Iako nije nastupala u dijaspori, Konstrakta već mjesecima konstantno ima nastupe u regionu. Pored Srbije, ona je više puta nastupila i u Hrvatskoj, a za jedan od nastupa u susjednoj državi navodno je zaradila 7.000 eura.


Poznata je činjenica da se za milion YouTube pregleda plaća u proseku oko 1.000 eura, te je sigurno da predstavnica Srvije na ovogodišnjoj Evroviziji i od pjesama postavljenih na ovoj platformi zarađuje, budući da joj je broj pregleda rapidno porastao nakon što je hit "In Corpore Sano" osvojio svijet, piše Nova.rs.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI