Policijska uprava Zvornik

MUP RS: Komemorativni skup u Potočarima protekao mirno i bezbjedno

Hronika 11.07.22, 20:21h

MUP RS: Komemorativni skup u Potočarima protekao mirno i bezbjedno
Obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica, kolektivna dženaza i ukop posmrtnih ostataka 50 žrtava genocida počinjenog 1995. u Srebrenici, održani su danas u Memorijalnom centru Potočari

 

 

Komemorativni skup održan u Memorijalnom centru Potočari, koji su obezbjeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske protekao je mirno i bezbjedno, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

 

Dodaje se da je Policijska uprava Zvornik nosilac aktivnosti obezbjeđenja komemorativnog skupa u Potočarima, opština Srebrenica, te da su bezbjednom održavanju skupa značajan doprinos dali sami učesnici, kao i građani, te sve bezbjednosne agencije BiH.

 

Iako je na magistralnim i regionalnim putevima podrinjske regije saobraćaj bio frekventan, tokom trajanja skupa, obezbjeđeno je njegovo normalno i nesmetano odvijanje, navodi se u saopćenju.

 

Komemorativni skup je završen u 14.00 sati.

 

Obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica, kolektivna dženaza i ukop posmrtnih ostataka 50 žrtava genocida počinjenog 1995. u Srebrenici, održani su danas u Memorijalnom centru Potočari. 

 

(FENA/md)