pljačkaši ne miruju

Više od vas, sezonu odmora, vole lopovi: Kada odlazite iz doma, ovo morate uraditi!

Hronika 06.07.22, 11:39h

Više od vas, sezonu odmora, vole lopovi: Kada odlazite iz doma, ovo morate uraditi!
Ukoliko uočite sumnjiva dešavanja, kretanja nepoznatih lica, naročito oko objekata čiji su vlasnici odsutni pozovite besplatan broj 122 ili prijavite najbližoj policijskoj stanici

 

 

 

Povodom, sezone godišnjih odmora u toku ljetnog perioda, kada većina građana ne boravi u svojim domovima, povećava se mogućnost da se lična imovina, objekti kuća i stanova, nađu na meti izvršilaca krivičnih djela, kažu iz policije.

 

U cilju zaštite svoje imovine savjetujemo građanima da prilikom izlaska iz svojih domova iste zaključavaju, ne ostavljaju ključeve na uobičajenim mjestima ispred svojih domova ili na vidnim mjestima jer su lako dostupna potencijalnim izvršiocima krivičnih djela, da zatvaraju prozore i balkonska vrata. O svom odlasku poželjno je obavjestiti prijatelje ili komšije, naročito ukoliko se radi o dužim putovanjima, kako bi u vašem odsustvu izvršili obilazak vaših domova.


Ukoliko uočite sumnjiva dešavanja, kretanja nepoznatih lica, naročito oko objekata čiji su vlasnici odsutni pozovite besplatan broj 122 ili prijavite najbližoj policijskoj stanici.

 

Tokom turističke sezone Policijska uprava Foča provodi niz preventivnih i planskih aktivnosti uz pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, a sve u cilju sprečavanja izvršenja  krivičnih djela i zaštite lične imovine.

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI