Semir Efendić potvrdio, ali...

Šta se događa: Da li je Nermin Šehović kandidat za Predsjedništvo BiH?

Front 05.07.22, 08:44h

Šta se događa: Da li je Nermin Šehović kandidat za Predsjedništvo BiH?
U skladu sa zakonom, policijski službenik ne može ni biti kandidat za bilo koju političku funkciju ako prethodno ne podnesu ostavku na tu poziciju, navodi se u grupi “Podrška Nerminu Šehoviću

 

 

Iako je tokom dana predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić za N1 kratko rekao da je podnesena kandidatura Nermina Šehovića za člana Predsjedništva BiH ispred te stranke, ova informacija demantirana je nekoliko sati kasnije. 

 

Dok se očekuje Šehovićev istup u javnosti, iz grupe “Podrška Nerminu Šehoviću”, koja broji više od 19.000 članova saopćili su da se Šehović uopće nije prijavio na ovu poziciju.

 

– Dragi građani Bosne i Hercegovine, Nermin Šehović se uopšte nije prijavio za člana Predsjedništva, ne postoji ta prijava, niti je član i niti će biti član ijedne stranke! Ovo je udar na njegovu kandidaturu na poziciju u Tužilaštvo BiH – navodi se, pored ostalog, u informaciji.

 

U skladu sa zakonom, policijski službenik ne može ni biti kandidat za bilo koju političku funkciju ako prethodno ne podnesu ostavku na tu poziciju – navodi se u grupi “Podrška Nerminu Šehoviću.

 

nermin-sehovic-kandidatura

 

Inače, Šehović je i u januaru u intervjuu na Face televiziji rekao da ga politika ne interesuje, stoga je današnja objava sve iznenadila.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI