predstava o korupciji u politici

U okviru Pozorišnih igara izvedba monodrame Vahida Durakovića 'Prodavnica budućnosti'

Kultura 04.07.22, 12:07h

U okviru Pozorišnih igara izvedba monodrame Vahida Durakovića 'Prodavnica budućnosti'
Tekst za monodramu „Prodavnica budućnosti“ je u 2021. godini dobio nagradu „InBox“ najbolja monodrama u regiji. Na konkursu je bilo prijavljeno više od 50 tekstova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije

 

 

Monodrama „Prodavnica budućnosti“ Vahida Durakovića, koju interpretira glumac Sanel Ugarak, biće izvedena na platou katakombi u okviru Pratećeg programa Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine Jajce.

 

Tekst za monodramu „Prodavnica budućnosti“ je u 2021. godini dobio nagradu „InBox“ najbolja monodrama u regiji. Na konkursu je bilo prijavljeno više od 50 tekstova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

 

Autor teksta Vahid Duraković u izjavi za Fenu rekao je da je riječ o predstavi koja prije svega govori o korupciji koja svoj izvor ima u političkim strankama.

 

- Ali govori i o porazu ljudskosti, porazu čovjeka, porazu radničke klase u savremenom svijetu. Bavio sam se nekim istinskim vrijednostima, ne bavim se nikakvim entitetom, nego prije svega ljudskosti koja je ugrožena u savremenom životu - rekao je Duraković.

 

Govoreći o značaju Pozorišnih igara BiH, Duraković je istakao značaj dugotrajnosti Festivala. On je naglasio da festival treba da opstane, da živi i da se razvija.

 

- Nadam se da će Jajce da širi vrijednost Festivala. Da će biti bolja infrastruktura i tehnička opremljenost kako bi Festival bio bolji i kvalitetniji – kazao je Duraković.

 

(Fena/rm)

BLIN
KOMENTARI