RIGOROZNA PRAVILA NA POZNATOJ TURISTIČKOJ DESTINACIJI

Mislili ste piškiti u more? Mogli biste platiti globu od skoro 1500 KM! I za pušenje na plaži slijedi kazna, a tek roštilj...

Hronika 02.07.22, 13:14h

Mislili ste piškiti u more? Mogli biste platiti globu od skoro 1500 KM! I za pušenje na plaži slijedi kazna, a tek roštilj...
Neposlušni bi se turisti mogli suočiti s još ozbiljnijim kaznama ako ne budu oprezni

 

 

 


Nema bikinija na ulici, nema ostavljanja ručnika, a ne možete ni piškiti u moru… Španjolska će kažnjavati za cijelu listu ‘prekršaja’. Posjetitelji plaža diljem Španjolske mogli bi se suočiti s kaznama vrijednim čak više stotina eura, piše Daily Mail UK.


Spuštajući se do hotelskog bazena ili plaže, kako biste se pripremili za dan na suncu, otkrivate da su ranoranioci rezervirali sva glavna mjesta prekrivajući svoje ručnike preko ležaljki.


U Španjolskoj će takav ranoranilac dobiti kaznu od 30 eura – a neposlušni bi se turisti mogli suočiti s još ozbiljnijim kaznama ako ne budu oprezni, prenosi Morski.hr


Putnici koji se bore s kaosom u zračnoj luci u Velikoj Britaniji kako bi se ovog ljeta uputili u Španjolsku, morat će obratiti pozornost ako ne žele biti u nizu novonametnutih ‘prekršaja’.


U pokušaju da se suzbije nepristojno ponašanje britanskih turista, bit će izrečene novčane kazne od uriniranja u more, nenošenje majice na ulici i nepoštivanje smjernica za roštiljanje na plaži.


Čak i pušenje jedne cigarete uz more moglo bi vas koštati više nego cijela kutija.


Evo koja su nova španjolska pravila i propisi u turističkim žarištima.


Uriniranje u moru – 748 eura


Zastupnici u regiji Galicija, priopćili su da će svatko tko obavlja nuždu ‘u moru ili na plaži’ biti prisiljen izdvojiti 748 eura


Rezervacija mjesta s ručnikom – 29 eura


Posjetitelji na plaži uhvaćeni u rezervaciji mjesta na plaži ručnikom, također će biti kažnjeni prema zakonskim aktima koji su stupili na snagu 18. srpnja.


Šetnja bez majice – 290 eura


Šetnja ulicom samo u kupaćim kostimima mogla bi vas koštati kazne u nekim dijelovima Španjolske.


Muškarci koji hodaju uokolo bez košulja ili žene koje nose samo bikinije riskiraju veliku kaznu, koja je navodno već izrečena u Barceloni i Mallorci.


Kako UK Foreign Travel Advice navodi: ‘U nekim dijelovima Španjolske protuzakonito je biti na ulici samo u bikiniju ili kupaćim hlačicama/gaćama. Biti golih grudi također je zabranjeno u nekim dijelovima Španjolske. Neka mjesna vijeća izriču novčane kazne ako vas uhvate u kupaćim kostimima na šetnici uz more ili susjednim ulicama.’


Iako ćete morati paziti s čime se pokrivate, u restorane duž Playa de Palme, kostimiranim turistima ili obučenim u nogometne dresove neće biti dopušteno ulazak.


Tuširanje sapunom na javnom tušu – 720 eura


Čak i tuširanje na plaži moglo bi vas izložiti riziku ranijeg leta kući. Ako vas uhvate kako ispirete morsku vodu iz svoje kose sapunom ili šamponom na bilo kojem španjolskom tušu na plaži, mogli biste biti kažnjeni sa 720 eura.


To je zato što su kemikalije u tim proizvodima štetne za morski život i zbog toga što su ilegalne.


Spavanje na plaži – 1500 eura


Iako je možda primamljivo pokušati prespavati dugu noć ispijajući piće na plaži, možda će vas probuditi netko tko će vam dati kaznu od 1500 eura. Područja poput Valencije za spavanje ili kampiranje na plaži su jako opasna i potpuno je zabranjeno ljudima da to rade.


Neki će možda pomisliti da je dopušteno ići gol na plažu, međutim, to nije slučaj, ako idete goli na nenudističku plažu, očekujete da ćete dobiti kaznu do 754 eura.


Roštilj na plaži – 2900 eura


Roštilj na plaži popularna je zabava mnogih Britanaca, ali takva praksa bi vam mogla donijeti ogromnu kaznu. U nekim područjima kao što je Salobrena možete dobiti kaznu od 2900 eura. Dok u drugim područjima možda ćete samo morati tražiti dopuštenje za roštilj na plaži.


Pušenje uz more – 29 eura


Španjolska vlada proširuje politiku zabrane pušenja koju su isprobavali na popularnim plažama. Od sljedećeg mjeseca plaže i zone bez pušenja uključuju lokacije u Galiciji, Murciji, Kataloniji, Andaluziji, Asturiji, Kanarskim otocima i Balearskim otocima. Ako vas zateknu da pušite na plaži, bit ćete kažnjeni s 29 eura.


Gradsko vijeće Barcelone kaže da je pilot program prošle godine značajno smanjio broj pušača na plaži i opušaka u pijesku.


All inclusive odmor sa samo šest pića dnevno – tri za ručak, tri za večeru


Majorca i Ibiza najavili su ranije ove godine da će turisti biti ograničeni na samo šest pića dnevno na svojim all inclusive odmorima.


Broj pića na njegovom all inclusive odmoru bio je ograničen na šest – tri za ručak i tri za večeru!


Balearska vlada u siječnju je zabranila prodaju alkohola u trgovinama između 21.30 i 8.00 sati, kao i ponudu pića dva za jedan i happy hour na određenim mjestima u Magalufu, El Arenalu i Playa de Palmi na Mallorci i Santu Antoni de Portmany na Ibizi.


Novi zakon, koji se odnosi na neke hotele na Balearskim otocima, znači da su turiste prisiljeni doplatiti ako žele više od tri besplatna alkoholna pića po obroku.


Costa del Sol najavila je u svibnju da će suzbiti ‘skandalozne’ djevojačke i momačke zabave te je rekla da razmatra ugradnju monitora buke u turističke apartmane.


Stanovnici Malage kažu da im je dosta ‘pijanog turizma’ u povijesnom gradu. Posebno su bili ljuti zbog velikih skupina muškaraca i žena koji se oblače u ‘nečuvene kostime’ noseći falusne simbole i rezervirajući vrhunske restorane za svoje proslave.


Broj djevojačkih i momačkih zabava, naime, porastao je u posljednjih nekoliko mjeseci nakon ublažavanja ograničenja zbog koronavirusa i ponovnog porasta turizma.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI