okupljanje u 19:30 ispred zgrade Energoinvesta

Građanima prekipjelo, danas u Sarajevu protesti zbog rasta cijena: Mi nismo ovce koje će šutjeti!

Hronika 02.07.22, 10:08h

Građanima prekipjelo, danas u Sarajevu protesti zbog rasta cijena: Mi nismo ovce koje će šutjeti!
Skup je prijavljen policiji, a organizatori poručuju da ovom prilikom neće biti blokade gradskih saobraćajnica, te da je ova vožnja samo upozorenje

 

 

 

Povodom nekontroliranog rasta cijena goriva u Sarajevu će se u subotu, drugog jula, održati protestna vožnja u organizaciji neformalne grupe građana.

 

“Zahtjevamo da se smanje cijene goriva, jer je ovo što se dešava čista pljačka. Cijena jednog barela nafte u svijetu košta 100 dolara, a kod nas 605 KM. Mi nismo ovce koje će šutjeti i trpjeti, dok se političari na vlasti stalno izvlače ratom. Ovo je samo upozorenje. Ukoliko našim zahtjevima ne bude udovoljeno, pokazat ćemo da ako političari mogu izazvati kolaps, da možemo i mi”, poručuje Jasmin Zumberović, jedan od organizatora protestne vožnje.

 

Skup je prijavljen policiji, a organizatori poručuju da ovom prilikom neće biti blokade gradskih saobraćajnica, te da je ova vožnja samo upozorenje.

 

Prosvjednici će se okupiti u 19.30 sati na poligonu ispred zgrade Energoinvesta, odakle će u povorci krenuti prema gradskom centru, javio je N1.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI