UNIQA jača regiju Jugoistočne Evrope

Formiran novi Nadzorni odbor UNIQA Bosna i Hercegovina: Ko je novi predsjednik, a ko su novi članovi?

Biznis Klub 01.07.22, 12:14h

Formiran novi Nadzorni odbor UNIQA Bosna i Hercegovina: Ko je novi predsjednik, a ko su novi članovi?
Nakon što su postavljeni temelji za UNIQA 3.0, grupa zemalja u SEE regiji dodatno je osnažena posvećenim regionalnim timom za svaki poslovni model i poslovnu oblast sa Senadom Olević kao generalnom direktoricom UNIQA BiH i novim članovima Nadzornog odbora

 


 

 

UNIQA Bosna i Hercegovina, kao dio UNIQA Grupe prisutne u 18 zemalja i peta na tržištu osiguranja u Centralnoj i Istočnoj Evropi, nastavlja sa implementacijom poslovnog modela „UNIQA 3.0 – Sjeme budućnosti“ koji je započet 2021. godine.


Naredni korak transformacije fokusiran je na zemlje Jugoistočne Evrope (SEE), kreirajući organizaciju poslovanja u potpunosti usmjerenu na klijente, kvalitetniju uslugu, digitalizaciju i efikasnije i uspješnije poslovanje na svim tržištima Regija Jugoistočne Evrope (SEE), koja se sastoji od Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, treća je najveća grupa kompanija u okviru UNIQA Customer & Markets International sa premijom od 245 miliona eura i oko 1.700 zaposlenih.


Sa ukupnim tržištem od preko dva miliona klijenata, SEE zemlje predstavljaju veliki potencijal za rast i razvoj kroz poboljšanu regionalnu saradnju, upravljanje podacima, fokus na klijente i inovacije.


Nakon što su postavljeni temelji za UNIQA 3.0, grupa zemalja u SEE regiji dodatno je osnažena posvećenim regionalnim timom za svaki poslovni model i poslovnu oblast sa Senadom Olević kao generalnom direktoricom UNIQA BiH i novim članovima Nadzornog odbora.

 

uniqa-senada-olevic


Adel Bahtanović imenovan je za novog predsjednika Nadzornog odbora, dok su Boris Palichev i Philip Mihaylov novi članovi Nadzornog odbora UNIQA Bosna i Hercegovina.

 

uniqa-adel-bahtanovic

 

uniqa-boris-palichev


Prateći svoju strategiju, UNIQA je snažno posvećena ulaganju u svoje ljude i njihov rast pružajući im nove mogućnosti za napredovanje u karijeri, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.


Primjena najbolje međunarodne prakse na svim tržištima SEE regije omogućiće implementaciju strategije rasta i unapređenje svih poslovnih procesa sa centralnim fokusom na kupce, kao primarnim ciljevima strategije "UNIQA 3.0 – Sjeme budućnosti".


O UNIQA BiH


UNIQA BiH je članica jedne od vodećih evropskih osiguravajućih kuća - austrijske UNIQA grupe, koja ima 200-godišnju tradiciju poslovanja na 18 evropskih tržišta i ima 16 miliona klijenata. UNIQA posluje u Bosni i Hercegovini više od 20 godina i među vodećim je kompanijama na tržištu.


Prepoznata kao moderna kompanija koja ide u korak sa najnovijim trendovima, postavlja standarde u inovacijama i uslugama za korisnike, te sa više od 700.000 klijenata, UNIQA Bosna i Hercegovina je lider u životnom osiguranju.

 

Promotivni sadržaj

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI