'svi su na istom kursu'

Dodik: U građanskim partijama, Komšićevom DF-u i SDP-u opasan muslimanski puls

Front 30.06.22, 14:45h

Dodik: U građanskim partijama, Komšićevom DF-u i SDP-u opasan muslimanski puls
– Izjave koje su dolazile iz SDP ponekad bi ostavljale bez daha i samog lidera SDA Bakira Izetbegovića – naveo je Dodik

 

 

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u lažnim građanskim partijama u Federaciji BiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls.

 

- Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajići privid da u Federaciji postoje partije ljevice, neopterećene nacionalizom – rekao je Dodik Srni.


Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su u praksi dokazivali i članovi SDP i DF Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom.

 

– Izjave koje su dolazile iz SDP ponekad bi ostavljale bez daha i samog lidera SDA Bakira Izetbegovića – naveo je Dodik.

 

Da su svi na istom, muslimanskom kursu, dodao je on, najbolje su pokazali razgovori o izmjeni Izbornog zakona BiH, kada su doslovno svi govorili jednim glasom.

 

– Stoga bi licitiranje izbornim pobjednikom u Federaciji, bar među muslimanima bilo gubljenje vremena, jer ko god da osvoji većinu vodiće istu nacionalnu politiku, a Republika Srpska će ostati za njih glavni cilj za uništenje – rekao je Dodik. 

 

(NAP, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI