Prestrojavanje pred izbore

Edina Gabela iz Novog Grada napustila SDA? Evo gdje bi trebala nastaviti svoje političko djelovanje

Front 30.06.22, 10:10h

Edina Gabela iz Novog Grada napustila SDA? Evo gdje bi trebala nastaviti svoje političko djelovanje
Edina Gabela je u prethodnim mandatima osvajala značajan broj glasova, te će zasigurno njen izlazak dodatno oslabiti SDA

 

 

 

Nekadašnja predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, te dopredsjedavajuća Gradskog vijeća, koja nakon posljednjih Lokalnih izbora već neko vrijeme obnaša funkciju predsjednice Kluba SDA u vijeću ove Općine, Edina Gabela, napustila je ovu stranku, saznaje PRESS.

 

Nakon što je SDA napustio Semir Efendić aktuelni načelnik Novog Grada, koji je potpom preuzeo rukovodstvo nad Strankom za BiH, pridružili su mu se neki od općinskih vijećnika SDA. Po svemu sudeći, to će učiniti i Edina Gabela, jer kako saznaje PRESS, svoje političko djelovanje nastavit će upravo unutar kluba ove stranke.

 

Podsjetimo, SDA je svoje potpuno rasulo u Novom Gradu doživjela izlaskom Semira Efendića. Pokušaj rehabilitovanja stranke u ovoj općini probali su imenovanjem Safeta Keše na čelo povjereništva, no kreiranjem lista, na kojima se Kešo nije našao, propao je i taj pokušaj.

 

Gabela je u toku svog rada unutar SDA obnašala i značajne stranačke funkcije. U februaru 2020. godine reizabrana je na čelo organizacije Žene SDA Kantona Sarajevo, a na ovu poziciju podnijela je neopozivu ostavku nakon što je Semir Efendić objavio snimak trgovine glasovima u utrci za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, regionalno prepoznatljivo kao “AFERA ASIM”.

 

Edina Gabela je u prethodnim mandatima osvajala značajan broj glasova, te će zasigurno njen izlazak dodatno oslabiti SDA.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI