video/ danas u kafiću u kaknju

Ruke na leđa, nema priče! Skupi noge! Pogledajte kako su pripadnici MUP-a ZDK uhapsili muškarca

Hronika 29.06.22, 20:23h

Ruke na leđa, nema priče! Skupi noge! Pogledajte kako su pripadnici MUP-a ZDK uhapsili muškarca
Oni su uhapsili osobu inicijaka E.D., osumnjičenog za saučesništvo u izvršavanju krivičnog djela. Policajci su osumnjičenog uhapsili u jednom ugostiteljskom objektu u Kaknju

 


Pripadnici MUP-a ZDK, odnosno službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, u saradnji sa službenicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, uhapsili još jednu osobu na području općine Kakanj.

 

Oni su uhapsili osobu inicijaka E.D., osumnjičenog za saučesništvo u izvršavanju krivičnog djela. Policajci su osumnjičenog uhapsili u jednom ugostiteljskom objektu u Kaknju.

 

- Nakon što je dana 7. juna 2022. godine, lice Đ. E. iz Zenice, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predat u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je u sticaju počinio krivična djela na štetu oštećenog H.A., policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK su nastavili sa provođenjem intenzivnih i sveobuhvatnih mjera i radnji na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima su izvršena predmetna krivična djela.

 

S tim u vezi, dana 29. juna 2022.godine, slobode je lišeno lice E. D., rođen 1961.godine, iz Kaknja zbog postojanja osnova sumnje da je kao saizvršilac, izvršio krivična djela iz člana 293. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH. Nakon što se završi kriminalistička obrada isti će uz dopunu Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, biti predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u nadležnost i daljnje postupanje, navode iz MUP-a ZDK.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI