Zbog trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije

Saradnica milijardera pedofila dobila 20 godina zatvora

Hronika 29.06.22, 07:55h

 Saradnica milijardera pedofila dobila 20 godina zatvora
Sudac Nathan također joj je izrekao kaznu od 750.000 dolara, što je maksimalno prema tamošnjem zakonu. Presuđena kazna kraća je nego što je tužiteljstvo preporučilo. Ono je tražilo najmanje 30 godina

 

 

Ghislaine Maxwell, pomoćnica pokojnog milijardera pedofila Jeffreyja Epsteina, dobila je 20 godina zatvora zbog trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije. 

 

"Kazna od 240 mjeseci dovoljna je i nije teža od nužne", kazao je sudac Nathan. Ako presuda bude potvrđena, Maxwell, s potencijalno oduzetim vremenom za dobro ponašanje i dosadašnje dvije godine koje je provela u zatvoru, mogla bi napustiti zatvor u svojim kasnim sedamdesetima. 

 

Sudac Nathan također joj je izrekao kaznu od 750.000 dolara, što je maksimalno prema tamošnjem zakonu. Presuđena kazna kraća je nego što je tužiteljstvo preporučilo. Ono je tražilo najmanje 30 godina.

 

Dok je čitana presuda, Maxwell je stajala između svoja dva advokata i izricanje kazne dočekala je bez promjene izraza na licu. Nakon toga je napustila sudnicu, ne razgovarajući s članovima svoje porodice koji su sjedili u klupi odmah iza nje. 

 

Njena advokatica Sternheim rekla je novinarima ispred suda da će se žaliti i sugerirala da su porotnici na nju gledali kao na zamjenu za Jeffreyja Epsteina, za kojeg je rekla da je izbjegao odgovornost.

 

"Pametan i lukav do kraja. Jeffrey Epstein prisilio je Maxwell da preuzme čitavu odgovornost", rekla je. 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI