'Odgovor na najveće širenje američkih sankcija'

Rusija uvela sankcije supruzi i kćerki američkog predsjednika Bidena

Hronika 28.06.22, 14:13h

Rusija uvela sankcije supruzi i kćerki američkog predsjednika Bidena
Dvadesetpet američkih državljana, među kojima su senatori, članovi grupe McFaul-Yermak koja preporučuje sankcije protiv Rusije, i članovi porodice predsjednika Joe Bidena dodani su na stop listu. To je učinjeno “u odgovoru na kontinuirano širenje američkih sankcija protiv ruskih političara i javnih ličnosti”, navodi ministarstvo u saopćenju

 

 

Rusija je u utorak proširila američku “stop listu”, uključujući i uvrštavanje supruge i kćerke predsjednika Joe Bidena, kao i ostalih uglednih ličnosti.

 

Mjera je poduzeta “kao odgovor na najveće širenje američkih sankcija protiv ruskih političkih i javnih ličnosti”, navodi rusko ministarstvo vanjskih poslova u saopćenju, prenosi Reuters.

 

Dvadesetpet američkih državljana, među kojima su senatori, članovi grupe McFaul-Yermak koja preporučuje sankcije protiv Rusije, i članovi porodice predsjednika Joe Bidena dodani su na stop listu. To je učinjeno “u odgovoru na kontinuirano širenje američkih sankcija protiv ruskih političara i javnih ličnosti”, navodi ministarstvo u saopćenju.

 

Na listu su uvršteni američka prva dama Jill Biden i predsjednikova kćerka Ashley.

 

Ukupan broj američkih građana koje je sankcionirala Rusija dostigao je 1.048 osoba, javila je ruska novinska agencija Interfax.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI