Danas sjednica u Mostaru

HDZ BiH utvrđuje liste: Čović (ne) ide u utrku za Predsjedništvo BiH

Hronika 28.06.22, 10:36h

HDZ BiH utvrđuje liste: Čović (ne) ide u utrku za Predsjedništvo BiH
Iako je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović na jednoj od press konferenciji kazao da bi trebao biti neki mlađi kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, on nije jasno rekao da neće biti kandidat

 

 

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) održat će danas proširenu sjednicu Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru.

 

Sjednica će se održati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, s početkom u 11.00 sati.

 

Osim članova Predsjedništva, sjednici će prisustvovati predsjednici Županijskih i Regionalnih odbora te organizacije HDZ-a BiH za Brčko distrikt.

 

Na proširenoj sjednici, Predsjedništvo HDZ-a BiH uradit će postupak utvrđivanja kandidatskih listi HDZ-a BiH za Opće izbore 2022.

 

Iako je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović na jednoj od press konferenciji kazao da bi trebao biti neki mlađi kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, on nije jasno rekao da neće biti kandidat. 

 

Mjesecima unazad Čović je pokušavao izlobirati izmjene Izbornog zakona BiH kako bi omogućio pobjedu kandidatu HDZ-a za Predsjedništvo BiH nazivajući to 'legitimnim predstavnicima'. Međutim, međunarodna zajednica je poslala jasnu poruku da za izmjene Izbornog zakona BiH nema vremena prije oktobarskih izbora.

 

Iz HDZ-a su već najavili blokadu implementacije izbornih rezultata, a Ambasada SAD je takve aktivnosti označila antidejtonskim.

 

Rok za predaju kandidatskih listi CIK-u je 4. juli. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI