opći izbori 2022.

Naša stranka objavila nosioce liste: Forto ostaje na kantonalnom nivou, Ćudić ide na državni

Front 27.06.22, 15:07h

Naša stranka objavila nosioce liste: Forto ostaje na kantonalnom nivou, Ćudić ide na državni
Državnu listu nosi Sabina Ćudić, potpredsjednica Glavnog odbora Naše stranke, a iza nje je Predrag Kojović, zastupnik u PD PS BiH i bivši predsjednik NS

 

 

 

Glavni odbor Naše stranke utvrdio je liste za parlamentarne nivoe za predstojeće opće izbore.

 

Predsjednik Naše stranke Edin Forto ostaje na kantonalnom niovu i predvodit će listu za Skupštinu Kanton Sarajevo. Iza njega je na listi Vildana Bešlija, kantonalna zastupnica, a zatim slijedi Nihad Uk, generalni sekeretar NS, i Vibor Handžić, dopredsjedavajući Skupštine KS.


Jednu od listi za Parlament Federacije BiH nosi Damir Arnaut, zastupnik u PD PS BiH, iza njega je Enita Nakaš, redovna profesorica na Univerzitetu u Sarajevu, specijalistica ortodoncije.

 

Drugu listu za Parlament FBiH nosi Dragan Mioković, poznati sarajevski policajac, nakon njega je Nasiha Pozder, zastupnica u Parlamentu FBiH.


Državnu listu nosi Sabina Ćudić, potpredsjednica Glavnog odbora Naše stranke, a iza nje je Predrag Kojović, zastupnik u PD PS BiH i bivši predsjednik NS.

 

Podsjetimo, Naša stranka neće imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH već je podržala zajedničkog kandidata više stranaka Denisa Bećirovića iz SDP-a.

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI