Ispovijest rock zvijezde

Bono Vox otvorio dušu: Pronašao sam izgubljenog brata za kojeg ni ja ni moja majka nismo znali da postoji...

Showbizz 26.06.22, 21:00h

Bono Vox otvorio dušu: Pronašao sam izgubljenog brata za kojeg ni ja ni moja majka nismo znali da postoji...
62-godišnji Irac otkrio je da njegova majka Iris, koja je umrla 1974., nije znala da njen muž ima dijete s drugom ženom

 

 

Pjevač grupe U2 Bono Vox otkrio je da ima polubrata za čije postojanje desetljećima nije znao, piše BBC.

 

"Imam još jednog brata, kojeg volim i obožavam, a za kojeg nisam ni znao da ga imam", rekao je u emisiji BBC Radio 4 Desert Island Discs. Pjevač ima i starijeg brata Normana, a za svog polubrata saznao je 2000. godine.

 

62-godišnji Irac voditeljici Lauren Laverne otkrio je da njegova majka Iris, koja je umrla 1974., nije znala da njen muž ima dijete s drugom ženom.

 

"Moj otac je imao duboko prijateljstvo s jednom prekrasnom ženom. A onda su dobili dijete. I sve se to držalo u tajnosti", dodao je.

 

Nakon što je Bono to saznao, razgovarao je sa svojim ocem Bobom prije njegove smrti 2001. godine.

 

"Pitao sam ga voli li moju majku, odgovorio je potvrdno. Pitao sam ga, kako mu se moglo dogoditi da napravi drugoj ženi dijete, a on je rekao da se takve stvari događaju, ali i da to pokušava ispraviti. Nije se izvinjavao, samo je iznio činjenice. I ja sam s tim danas pomiren", objasnio je Bono.

 

'Komplicirana veza'

 

Upitan zna li za to njegova majka, Bono je odgovorio: "Ne, niko nije znao."

 

U intervjuu je Bono govorio o smrti svoje majke od aneurizme mozga kada je imao 14 godina. Kazao je da je njena smrt imala ogroman utjecaj na njegovu porodicu.

 

"Odmah sam pronašao drugu porodicu - osnovao sam U2", rekao je.

 

Bono je svoj odnos s ocem opisao kao "kompliciran".

 

"Moj otac je očito prolazio kroz mnogo toga, Nije bio svjestan što se zapravo događa oko njega. Bilo je mnogo stvari s kojima se morao nositi sam nositi", pun je razumijevanja.

 

Bono, koji planira objaviti autobiografiju kasnije ove godine, postao je slavan ranih 1980-ih, a ubrzo i jedna od najvećih rock zvijezda na planeti.

 

Osim kao muzičar, Bono je postao i poznat kao borac za ljudska prava. Tako je prošlog mjeseca nastupio u podzemnoj željeznici u Kijevu u znak podrške Ukrajini nakon ruske invazije.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI