MEHMEDOVIĆ U PORUCI LIDERU HDZ-A BIH

Čoviću, odaberi stranu! Jesi li za Milanovića ili Plenkovića... Ne pravi od bh. Hrvata ping pong lopticu!

Front 25.06.22, 18:36h

Čoviću, odaberi stranu! Jesi li za Milanovića ili Plenkovića... Ne pravi od bh. Hrvata ping pong lopticu!
Mehmedović naglašava da se Hrvatima u BiH nudi slika prema kojoj su za budućnost Hrvata u BiH odgovorni ili Plenković ili Milanović – dakle, lideri susjedne države. Ili svi osim Čovića

 

 


Nakon brutalnog okršaja Milanovića sa Plenkovićem preko Grlić Radmana, bio bi red da Čović javno odabere stranu. Svojim odbijanjem da odabere stranu između Milanovića i Plenkovića, pravi namjernu konfuziju kojom skida svaku odgovornost sa sebe - poručio je zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.


Mehmedović naglašava da se Hrvatima u BiH nudi slika prema kojoj su za budućnost Hrvata u BiH odgovorni ili Plenković ili Milanović – dakle, lideri susjedne države. Ili svi osim Čovića.


- To nudi sliku prema kojoj hrvatski vrh donosi odluku o budućnosti BiH i prema kojoj je hrvatski vrh odgovoran za BiH. Hrvatima u BiH je dužan objasniti da li on drži pod ucjenom premijera i predsjednika Hrvatske ili njih dvojica drže pod ucjenom njega - naveo je Mehmedović.


- Da budem jasan – Čović je od bh. Hrvata napravio ping pong lopticu s kojom igraju Plenković i Milanović. Ali i cijelu BiH. Ni samim Hrvatima nije jasno u kakvu ih je poziciju doveo Čović. Da li u BiH postoje snage koje će to objasniti Hrvatima ali i Hrvatskoj i njenoj javnosti. Bosanski Hrvati su žrtva Čovićeva ponašanja - zaključio je Mehmedović u saopćenju za javnost.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI