Opet izvisili

Michel 'tješi' BiH i Zapadni Balkan, Kosor ljuto poručuje: 'Vi ste pozeri bez sadržaja, snage, stava i znanja'

Front 24.06.22, 08:01h

Michel 'tješi' BiH i Zapadni Balkan, Kosor ljuto poručuje: 'Vi ste pozeri bez sadržaja, snage, stava i znanja'
Poslije samita lidera EU i zemalja Zapadnog Balkana u Briselu Michel je na Twitteru istakao “snažnu podršku” jačanju procesa integracija i napretku u procesu pristupanja Uniji

 

 

 

Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel imao je riječi utjehe za zemlje Zapadnog Balkana koje su još jednom ostale bez statusa kandidata za Evropsku uniju.

 

"EU treba Zapadni Balkan, a Zapadnom Balkanu je potrebna EU", poručio je on.

 

Poslije samita lidera EU i zemalja Zapadnog Balkana u Briselu Michel je na Twitteru istakao “snažnu podršku” jačanju procesa integracija i napretku u procesu pristupanja Uniji.

 

Dodao je da se, kada je riječ o Sjevernoj Makedoniji, “nastavlja rad ka brzom pronalaženju obostrano prihvatljivog rješenja”.

 

U isto vrijeme, bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor na Twitteru je komentirala rezultate jučerašnjih sastanaka europskih lidera u Bruxellesu te uputila kritike zbog toga što zemlje Zapadnog Balkana odlaze praznih ruku.

 

“Poražavajući rezultat europskih dužnosnika danas u Bruxellesu. Zapadni Balkan nije im u ovom trenutku zanimljiv za foto prilike gđe predsjednice Europske komisije i gospodina predsjednika Europskog vijeća”, napisala je u prvom tvitu.

 

Dodala je:

 

“Najslabija EK ikada. Pozeri bez sadržaja, snage, stava i znanja”.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/MD)

 

 

BLIN
KOMENTARI