VIDEO/ Nakon što je išarao tramvaje

Kako izgleda provođenje pravde u KS: Reper Cunami objavio video privođenja kojeg je snimao čovjek u policijskoj uniformi

Hronika 23.06.22, 20:21h

 Kako izgleda provođenje pravde u KS: Reper Cunami objavio video privođenja kojeg je snimao čovjek u policijskoj uniformi
Iz MUP-a KS su istakli kako su o ovom slučaju upoznali dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva KS koja je odredila da nema elemenata krivičnog djela

 

 

 

Nakon što su na tramvajima, koji se tokom renoviranja pruge parkiraju kod Željezničke stanice, osvanuli iscrtani grafiti, MUP KS je ubrzo pronašao počinitelja.

 

Prema saopćenju MUP-a KS to je bio Emin Hadžajlić koji se potpisuje kao Rulof, a široj čitalačkoj publici je možda poznatiji po imenu Cunami.

 

Iz MUP-a KS su istakli kako su o ovom slučaju upoznali dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva KS koja je odredila da nema elemenata krivičnog djela.

 

– Lice je pozvano u službene prostorije radi uzimanja izjave na predmetne okolnosti, kojom prilikom je isti priznao izvršenje prekršaja i prekršajno je sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga, navodi se u saopćenju.

 

Međutim, upravo je Cunami na svom instagram profilu podijelio story objavu koja pokazuje kako je sve to jučer izgledalo, a prema svemu sudeći ova situacija nije nikome teško pala.

 

 

Reper je objavio i fotografiju na kojoj policajac drži lisice, a koju je prema svemu sudeći uslikao policajac, a činom objave snimka navodnog privođenja veliča vandalizam, ali i ponižava službene osobe.

 

cunami-hapsenje

 

Međutim, ako je čovjek u policijskoj uniformi pripadnik MUP-a KS i ako je snimao i fotografisao Cunamija tokom obavljanja svoje dužnosti odnosno tokom privođenja je krajnje poražavajuće i za svaku osudu.

 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI