FOTO/ Kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH

Kakav doček za Bećirovića u Goraždu: 'Na Drini se brani energetski suverenitet države Bosne i Hercegovine!'

Front 23.06.22, 18:04h

Kakav doček za Bećirovića u Goraždu: 'Na Drini se brani energetski suverenitet države Bosne i Hercegovine!'
Kako je podsjetio Bećirović, Republika Srbija je sa bosanskohercegovačkim entitetom RS potpisala koncesije za tri hidroelektrane na rijeci Drini, iako entitet kao niža administrativna jedinica nema državni kapacitet za zaključenje takvih sporazuma. Taj kapacitet posjeduje isključivo nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina

 

 

 

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, danas je bio u posjeti Gradu Goraždu. Ovom prilikom, susreo se sa gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem, te sa građanima Goražda.


Bećirović i Imamović su razgovarali o aktuelnim izazovima za Goražde i Bosnu i Hercegovinu, njenu nezavisnost i suverenitet.

 

denis-becirovic-gorazde


Dr. Denis Bećirović je istakao da Goražde, grad heroj, zavređuje posebno mjesto i pažnju svih nivoa vlasti, naročito kada je u pitanju saobraćajno povezivanje ovog grada sa Sarajevom. Prisjetivši se ogromne žrtve koje je Goražde podnijelo kako bi se Bosna i Hercegovina obranila i opstala, dr. Bećirović je podvukao da i danas traju nasrtaji na energetski suverenitet naše domovine, upravo na Drini.


Naime, kako je podsjetio Bećirović, Republika Srbija je sa bosanskohercegovačkim entitetom RS potpisala koncesije za tri hidroelektrane na rijeci Drini, iako entitet kao niža administrativna jedinica nema državni kapacitet za zaključenje takvih sporazuma. Taj kapacitet posjeduje isključivo nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina.

 

Kako je zaključio kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nadležni državni organi moraju efikasno odgovoriti i zaštititi energetski suverenitet naše države koji je posljednjih godina izložen učestalim napadima. Bećirović je istakao da Bosna i Hercegovina mora ozbiljno sagledati stanje u energetskom sektoru i stvoriti okvir za efikasno djelovanje vlada na iskorištavanju energetskih potencijala. U tom smislu, on je rekao da treba kontinuirano unaprjeđivati konkurentnost energetskog sektora Bosne i Hercegovine na evropskom tržištu energije i kreirati povoljan ambijent za investicije u energetski sektor uz uvažavanje suvereniteta države Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI