Ulaz besplatan

Vils Summer Screen u sklopu 14. OFF-a: Pet filmova, koncerti bendova Skroz i S.A.R.S.

Kultura 22.06.22, 10:58h

Vils Summer Screen u sklopu 14. OFF-a: Pet filmova, koncerti bendova Skroz i S.A.R.S.
Ulaz na sve projekcije na Seat Vils Summer Screen kao i na koncerete je besplatan

 

 

Četrnaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo donosi niz noviteta, a jedan od njih zasigurno je i OFF Music program, koji će u sklopu Vils Summer Screen predstaviti dva vrhunska koncerta za sve generacije.

 

Od 19. do 23. jula, kada se održava 14.OFF, na Seat Vils Summer Screen, smještenom na ljetnoj pozornici, između muzeja, biće prikazano pet dugometražnih filmskih naslova. 
Riječ je o filmovima A produkcije, a među njima i dva filma sa ovogodišnjeg Berlinale Film Festivala. Na rasporedu su filmovi "Sublime" (Argentina), "White Boy Rick'' (SAD), "Leto kad sam naučila da letim" (SRB), "Beautiful Beings'' (ISLAND) i "Belfast'' (VELIKA BRITANIJA). Riječ je o tri filma iz selekcije OFF Screen i dva filma iz selekcije OFF Generation. Svi filmovi su namijenjeni publici od 7-77 godina i svojevrsni su filmski hitovi u kojima je uživala publika na festivalima širom Evrope.

 

Publika će filmove gledati iz ležajki i lazy bagova (vreća za sjedenje). S obzirom da je ulaz besplatan preporučuje se dolazak barem 40 minuta prije projekcije. U slučaju kiše projekcije će biti izmještene u Dječiju kuću.

 

Projekcije će počinjati u 21 sat, a posljednja dva dana Festivala, po završetku projekcije održat će se i dvije svirke. Predzadnji dan Festivala, 22. jula na rasporedu je bend SKROZ, dok će 23. jula od 22:00 svirati regionalno poznati bend S.A.R.S. koji će sarajlijama i gostima Festivala prirediti nezaboravnu noć zatvaranja Festivala, ali sigurno i jednu od najboljih kulturnih dešavanja ovog ljeta.

 

Ulaz na sve projekcije na Seat Vils Summer Screen kao i na koncerete je besplatan.

 

Glavni pokrovitelj programa je Općina Novo Sarajevo koja je i omogućila besplatne sadržaje u sklopu ovog programa.

 

Inače OFF je jučer predstavio rebrendiranu stranicu Festivala, i skoro sve filmove iz ovogodišnjeg programa. Kompletan program i raspored programa kao i detalji o filmovima dostupni su i na web stranici www.omladinski.ba.

 

Festival se održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta i Ministarstva kulture i sprota KS. Glavni pokrovitelj programa Vils Summer Screen je Općina Novo Sarajevo.

 

(DEO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI