Otac mladića čije je tijelo izvučeno iz Dunava

Potresna izjava Nenada Periša poslije rezultata obdukcije: 'Matej je tajnu odnio u grob'

Hronika 21.06.22, 18:29h

Potresna izjava Nenada Periša poslije rezultata obdukcije: 'Matej je tajnu odnio u grob'
Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob, rekao je Nenad Periš, otac stradalog mladića

 

 

 

Nakon što je Više javno tužilaštvo objavilo rezultate toksikoloških analiza tijela Mateja Periša koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola, takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima, njegov otac Nenad Periš dao je potresnu izjavu.

 

"Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob. Ne znam šta se dogodilo u 'Gotiku', ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesrećan slučaj. On je bio sportista... Vjerujem tužilaštvu i svima vam hvala", rekao je Nenad Periš za Telegraf.rs.

 

Podsjetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica izvršenja krivičnog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30 i 31. decembra 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska njegovog tijela, 18. maja u rijeci Dunav, kod Ade Huje.

 

Tijelo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promjena.

 

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su prije nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provjere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja.

 

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

 

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima.

 

Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, ljekara specijalista sudske medicine.

 

Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mjere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka.

 

Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbjednost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI