Institut za sudsku medicinu o stradalom Splićaninu

Stigli zvanični rezultati obdukcije Mateja Periša: 'Pronađeni tragovi amfetamina, kokaina i alkohola'

Hronika 21.06.22, 17:27h

Stigli zvanični rezultati obdukcije Mateja Periša: 'Pronađeni tragovi amfetamina, kokaina i alkohola'
Obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova

 

 

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica izvršenja krivičnog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska njegovog tijela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.

 

Kako se navodi u saopštenju, tijelo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promjena.

 

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su prije nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provjere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja, piše Euronews.

 

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

 

"Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima", navodi se u saopštenju.

 

Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, ljekara specijalista sudske medicine.

 

"Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mjere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka", navodi Više javno tužilaštvo.

 

Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbjednost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

 

(DEPO PORTAL/md)