'Radi na štetu srpskog naroda'

Dodik: NSRS treba staviti veto na sporazum sa Velikom Britanijom, oni su htjeli srpski narod proglasiti genocidnim

Front 20.06.22, 12:53h

Dodik: NSRS treba staviti veto na sporazum sa Velikom Britanijom, oni su htjeli srpski narod proglasiti genocidnim
'Narodna skupština RS treba da stavi veto na trgovinski sporazum BiH s Velikom Britanijom jer su institucije RS utvrdile da se sporazumom ne poštuju dejtonske nadležnosti i zato što Velika Britanija radi na štetu srpskog naroda', rekao je Dodik

 

 

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obratio se na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske kazao kako ova entitetska institucija treba staviti veto na sporazum sa Velikom Britanijom.

 

Lider SNSD-a smatra kako "Velika Britanija radi na štetu srpskog naroda".

 

- Narodna skupština RS treba da stavi veto na trgovinski sporazum BiH s Velikom Britanijom jer su institucije RS utvrdile da se sporazumom ne poštuju dejtonske nadležnosti i zato što Velika Britanija radi na štetu srpskog naroda, rekao je Dodik.

 

Dodaje kako je Republika Srpska svjesna "loših poteza Paddyja Ashdowna bivšeg visokog predstavnika koji je nametao odluke štetne po Republiku Srpsku, kao i zbog prijedloga Velike Britanije da se srpski narod proglasi genocidnim rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN-a, a koji je spriječen prijateljskom intervencijom Rusije".

 

Poručio je kako ovaj prijedlog nije rezultat njegovog hira, već "činjenice da je on štetan", uz poruku da ovaj sporazum može biti podržan "kada se uvaže interesi Republike Srpske".

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI