FOTO&VIDEO/ Huliganstvo ili čisti fašizam

Partizansko groblje u Mostaru devastirano kao nikad ranije: Razbijeno je svih 700 spomen-ploča

Hronika 15.06.22, 10:25h

Partizansko groblje u Mostaru devastirano kao nikad ranije: Razbijeno je svih 700 spomen-ploča
Pisali bi uvredljive grafite, razbili nekoliko ploča, ali ovako sustavno razbijanje svake od preko 700 spomen-ploča poginuloj mostarskoj omladini se još nije dogodilo

 

 

Partizansko spomen groblje u Mostaru ponovno se našlo na meti vandala. Ovog puta, devastirano je kao nikada prije, te je uništena gotovo svaka spomen ploča koja se nalazila na spomen groblju.

 

Ovaj put, kako prenose mediji, vandali su oštetili svaku od 700 spomen-ploča.

 

partizansko-groblje-mostar-devastirano-2

Foto: Facebook

 

"Pisali bi uvredljive grafite, razbili nekoliko ploča, ali ovako sustavno razbijanje svake od preko 700 spomen-ploča poginuloj mostarskoj omladini se još nije dogodilo'', napisao je glumac i redatelj Damir Markovina na društvenim mrežama, prenosi Bljesak

 

partizansko-groblje-mostar-devastirano

Foto: Facebook

 

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar pozvalo je gradonačelnika Mostara Marija Kordića da zaustavi devastaciju spomen groblja. Kazali su kako su još prije par mjeseci zatražili sastanak sa Kordićem kako bi razgovarali o zaštiti tog spomenika, no taj susret se nije dogodio.

 

partizansko-groblje-mostar-devastirano-1

Foto: Facebook

 

Također, nakon zadnje devastacije spomen groblja iz MUP-a HNK kazali su kako ''Partizansko groblje u nadležnosti Grada Mostara'', dok u službenom glasniku BiH stoji da je Partizansko spomen-groblje nacionalni spomenik BiH, te da je Vlada FBiH dužna osigurati pravne, znanstvene, tehničke, administrativne i financijske mjere za zaštitu, konzervaciju, prezentaciju i rehabilitaciju nacionalnog spomenika, a zadnji put Vlada FBiH je u obnovu spomen groblja uložila 200 hiljada KM.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI