FOTO/ Robinzonka na Jadranu

Manekenka prisvojila otok u Hrvatskoj: "Očito je 'pukla', trči i viče da je otok njen, tjera ljude i uzgaja kokoške"

Lifestyle 14.06.22, 20:57h

Manekenka prisvojila otok u Hrvatskoj:
Govori da je Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi što hoće

 

 

Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom više od mjesec dana boravi na nenaseljenom otoku Jaz kod Rogoznice. Prema pisanju hrvatskih portala, manekenka je prisvojila otok, rastjeruje sve posjetitelje i usput uzgaja kokoši. Kuću na tom otoku ne posjeduje, a navodno spava u mreži razapetoj među stablima te je naručila i šator.


Da stvar bude bolja, uredno plaća korisničke usluge svima koji joj čamcima prevoze potrebne stvari na otok.


- Ovo traje više od mjesec dana i zapravo nije jasno kako se do sada bizarna situacija nije riješila. Da bilo kome ovakva glupost padne na pamet u Švedskoj, trenutno bi ga zatvorili na psihijatriju - komentirao je jedan mještanin za Šibenski portal.

 

– Ne mogu vjerovati da je ovo moguće, da toliko traje postupak da se problem riješi. Na žalost, postoje i ljudi koji iskorištavaju cijelu situaciju, uzimaju novac za prijevoz i druge usluge, a cura je očito pukla. Priča se i da govori kako je Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi što hoće - kazala je jedna Rogozničanka za isti medij.

 

isabella-lindblom

 

Sa situacijom je upoznata Lučka kapetanija, komunalno redarstvo općine Rogoznica, a došlo je i do policijske intervencije.


- Naš komunalni redar je izlazio dva-tri puta na dojave o neredu koji radi ta žena na otoku Jaz. Pomorska policija je također intervenirala, naplatila joj kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok.


Zadnjih dana je ne viđamo pa ćemo ići provjeriti je li još tamo. Pomorska policija ponovno će obaviti izvide. Oni su svoje već odradili izdavši joj rješenje s kaznom i rokom za iseljenje sa otoka. Mi smo obavijestili sve koje smo trebali, jasno i Državnu imovinu jer je otok u vlasništvu države.


Problem je što je ona kao europska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bi ja u Münchenu razapela šator na nekom trgu pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo - kazala je Anita Živković, načelnica općine Rogoznica za Šibenski portal.

 

Ko je ova švedska manekenka?

 

Isabella Lindblom je 32-godišnja švedska manekenka rođena 27. novembra 1989. u Göteborgu, u Švedskoj. Jedan od njenih prvih manekenskih poslova bilo je hodati na modnoj reviji za Venu Cavu u 2010. godini, a pojavila se na naslovnici izdanja Votre Beauté Greece iz jula 2012. godine. Radila je i kao model za brendove poput Comme Des Garcons.

 

Kako je za Jutarnji list ispričala mještanka, boji se da se iza svega krije neka njena vrlo tužna priča: 

 

- Možda bi bilo jasnije kada bi je ona htjela ispričati. U nekoliko navrata koliko smo pričali, ja je nisam uspjela doznati. Zaključujem da ima jako puno novca, plaća sve što treba, makar i dvostruko, za potrepštine i usluge, taksiraju joj kopnom i morem, u lokalnoj marini obavlja higijenske stvari i tušira se. Nitko zapravo ne znam njezinu misiju, osim što tvrdi da je zauzela otok - govori za Jutarnji list mještanka.

 

Vidi se na njoj manekenska linija i manekenske crte lica, iako je, kaže nam bračni par koji je s njom pričao, sada vrlo mršava. Onome ko joj ne odgovara, ne dozvoljava da priđe otoku. Neki misle da ima psihičkih problema, drugi dodaju da joj je droga popila mozak, a Rogozničanka s kojom su novinari Jutarnjeg pričali svjedoči da je u desetak minuta razgovora popila gotovo litru votke.

 

- Bila je bosonoga, pa me čak zatražila da joj posudim natikače nakratko. Kad joj dosadi na kopnu, legne potrbuške u svoj čamac, te rukama odvesla na otok. Kažu da je nestala, no suprug i ja smo ovdje sjedili u ponedjeljak oko ponoći i vidjeli smo svjetlo na otoku, kao od neke lampe. Možda je tamo, možda ne - govori žena.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI