Za vikend tradicionalni Summer Solstice Festival

Regionalne muzičke zvijezde u Bosanskoj dolini piramida: Dolaze Goran Karan, Tijana Dapčević, Milica Todorović...

Zabava 13.06.22, 13:37h

Regionalne muzičke zvijezde u Bosanskoj dolini piramida: Dolaze Goran Karan, Tijana Dapčević, Milica Todorović...
Tokom pet dana trajanja festivala pripremljen je bogat cjelodnevni program za sve posjetioce parka „Ravne 2“

 

 

Nakon dvije godine pauze od 17. do 21.juna 2022.godine bit će održan Summer Solstice Festival (SSF), festival koji svake godine organizuje Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, a povodom početka ljeta.

 

- Prethodnih godina SSF je u Bosansku dolinu piramida doveo značajna muzička i umjetnička imena, kako iz regiona, tako i iz drugih dijelova Evrope, a ove godine tokom pet dana trajanja festivala očekuju nas brojni sadržaji, od sajma organske hrane, preko yoge, meditacije, promocija knjiga, predavanja, sve do izložbi i koncerata koji će se održavati svako veče festivala na Centralnoj pozornici parka „Ravne 2“ - naveli su organizatori.

 

bombaj-stampa

 

Tokom pet dana trajanja festivala pripremljen je bogat cjelodnevni program za sve posjetioce parka „Ravne 2“, a bit će upriličene promocije dvije knjige, autora Milivoja Tomaševića i Ejuba Topića, kao i dva jako zanimljiva predavanja dr. Semira Osmanagića i prof.dr. Lidije Pehar. Najzabavniji dio programa počinje u poslijepodnevnim i večernjim satima, a za muzički dio zaduženi su Youtube zvijezda Nuni, Milica Todorović, Goran Karan, Tijana Dapčević, Neša Twins, Nenad Vetma, te Amir Karahasanović i „Sarr E Roma“. 

 

– Dolazak ljeta u Visokom svake godine obilježavamo festivalom na kojem se okupe stotine gostiju iz cijelog svijeta. Nakon dvije godine pauze pripremili smo do sada najsadržajniji program u kojem će moći uživati svi naši gosti, od onih najmlađih, pa sve do najstarijih – poručio je Osmanagić. Vrijedno je pomenuti kako je ulaz na sve koncerte u okviru SSF-a besplatan, a Fondacija je za sve posjetioce obezbijedila i besplatan parking. 


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI