Zaoštreni tonovi

Tanki živci u Kremlju: Putin izvrijeđao kineskog predsjednika, Lavrova nazvao šu*kom

Front 09.06.22, 10:38h

Tanki živci u Kremlju: Putin izvrijeđao kineskog predsjednika, Lavrova nazvao šu*kom
Nakon frustracije, Putin je direktno optužio Lavrova za neuspjeh pregovora s Kinom. U objavi stoji da je Putin nekoliko puta prekidao Lavrova kada se ovaj pokušavao braniti

 

 

Na kanalau "General SVR" pokrenutom na platformi Telegram pojavilo se izvješće iz kojeg proizlazi da u Kremlju vlada velika nervoza. Prema izvješću, ruski predsjednik Vladimir Putin i ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastali su se tijekom srijede na video konferenciji i razgovarali o odnosima s Kinom.

 

Putina je navodno iz takta izbacila činjenica što Kina odbija Rusiji pružiti financijsku i vojnu pomoć. Do te mjere se razljutio, piše švicarski Blick.ch, da je svog ministra izvrijeđao najprizemnijim epitetima.

 

"Tijekom sastanka Putin je izrekao nekoliko pogrdnih komentara i o kineskom predsjedniku Xi Jinpingu", stoji u objavi na Telegram kanalu kojim, vjeruje se, administrira insajder iz Kremlja od prvog dana ruske invazije u Ukrajini.

 

Nakon frustracije, Putin je direktno optužio Lavrova za neuspjeh pregovora s Kinom. U objavi stoji da je Putin nekoliko puta prekidao Lavrova kada se ovaj pokušavao braniti. Lavrova je piše, Blick.ch, nazivao "š***om" i "pe***om". 

 

Uglavnom, čini se da su ruski političari posljednjih dana zaoštrili tonove do krajnje mjere. Tako je nedavno bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev također poslao ljutitu poruku protiv navodnih neprijatelja Rusije. "Ja ih mrzim. Oni su gadovi i degenerici”, napisao je Medvedev u poruci u utorak na internetskoj usluzi Telegram. 

 

Medvedev je napisao da ti ljudi žele "smrt Rusiji", ali pritom nije eksplicite napisao na koga misli. No, za vjerovati je da je mislio na Zapad koji je Rusiji nametnuo mukotrpne ekonomske sankcije i koji kontinuirano šalje oružje i logističku potporu napadnutoj Ukrajini.

 

Inače, kad je riječ o Kini i Rusiji treba znati da se radi o povijesnim istočnim saveznicima te gospodarskim i vojnim velesilama. Kina je u početku ruske invazije davala sramežljivu podršku Moskvi međutim kad su sa Zapada počele pristizati prve sankcije, Peking se odlučio distancirati od Rusije, ponajviše zbog straha od sankcija koje bi mogle uništiti kinesku proizvodnju tehnologije.

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI