ELIZABETA BEZ MILOSTI

Kraljica hladno odbila Harryja i Meghan: 'Da me fotografišu s malenom Lilibet? Ni za živu glavu!'

Lifestyle 08.06.22, 19:23h

Kraljica hladno odbila Harryja i Meghan: 'Da me fotografišu s malenom Lilibet? Ni za živu glavu!'
The Sun piše da je postojala bojazan da će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa fotografije kraljice i Lilibet podijeliti s američkim medijima

 

 

Kraljica Elizabeta II. nije dopustila fotografu da prisustvuje njenom prvom susretu s praunukom Lilibet koji se dogodio tokom nedavnog obilježavanja njenog platinastog jubileja, piše The Telegraph.

 

Lilibetini roditelji, princ Harry i Meghan Markle, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, svoje su dvoje djece - sina Archieja (3) i kćerku Lilibet - poveli na proslavu kraljičinog platinastog jubileja na koju su doputovali iz američke savezne države Kalifornije.

 

Lilibet, koja je prošle subote napunila jednu godinu, rođena je u Sjedinjenim Američkim Državama i sve do prošle sedmice nikada nije posjetila Veliku Britaniju. Kraljicu Elizabetu prvi je puta upoznala prošlog četvrtka u dvorcu Windsor.

 

The Telegraph piše da su se vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nadali da će njihov privatni fotograf zabilježiti prvi susret njihove kćerke i njene praprabake.

 

Međutim, nije se udovoljilo zahtjevu princa Harryja i Meghan Markle, a smatra se da do fotografiranja susreta kraljice i Lilibet nije došlo jer se isti smatrao privatnim porodičnim druženjem.

 

The Sun piše da je postojala bojazan da će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa fotografije kraljice i Lilibet podijeliti s američkim medijima.

 

Princ Harry i Meghan Markle svoju djecu nisu vodili na javne događaje koji su priređeni u sklopu obilježavanja kraljičina jubileja, a i sami su se držali prilično povučeno.

 

Par je dvije fotografije svoje jednogodišnje kćerke objavio u ponedjeljak, dan nakon jubilejskog slavlja.

 

Jedna tih od fotografija nastala je tokom omanje zabave koju su princ Harry i Meghan Markle priredili u kolibi Frogmore. Fotografiju je snimio britanski fotograf Misan Harriman koji je na zabavu došao sa svojom suprugom i djecom. Harriman je već fotografirao vojvodu i vojvotkinju od Sussexa te njihovu djecu, a nedavno je s princom Harryjev posjetio sportsko natjecanje Invictus Games.

 

Druga fotografija koju je snimio Harriman prikazuje Meghan Markle, Lilibet te njegovu suprugu i njihovo dvoje djece. Ta je fotografija crno-bijela, a objavljena je na društvenoj mreži Twitter.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI