FOTO/ Sjednica Predsjedništva SDP-a BiH

'Rušitelji države idu iz poraza u poraz, u oktobru pozitivni zaokret! Prokazana je politika HDZ-a i SNSD-a'

Front 08.06.22, 18:30h

'Rušitelji države idu iz poraza u poraz, u oktobru pozitivni zaokret! Prokazana je politika HDZ-a i SNSD-a'
Pozdravljena je odluka Visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom su osigurana potrebna sredstva za održavanje izbora i trajno onemogućene ucjene i blokade finansiranja izbornog procesa

 

 


Članovi Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine su prije početka današnje sjednice odali počast nedavno preminuloj članici Predsjedništva Segmedini Srni-Bajramović, čija iznenadna smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za čitav SDP BiH.

 

segmedina-srna-sdp

 

U nastavku sjednice je pozdravljena odluka Visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom su osigurana potrebna sredstva za održavanje izbora i trajno onemogućene ucjene i blokade finansiranja izbornog procesa.

 

- Jako je važno da Visoki predstavnik zadrži proaktivan pristup u korištenju ovlaštenja, kako bi zaštitio pravni poredak države - sapšćeno je iz SDP-a.

 

Posebno ohrabrujućom je ocijenjena i paralelna aktivnost Sjedinjenih Američkih Država koje su na crnu listu uvrstili Marinka Čavaru i Alena Šeranića zbog podrivanja ustavnog poretka i blokade državnih institucija.

 

- Postupci međunarodne zajedince su dokaz da je politika HDZ-a i SNSD-a prokazana i da su demokratske sile spremne poduzeti odlučne korake na suzbijanju štetnog djelovanja ove osovine, podržane i od strane Putinovog režima u Rusiji - saopćeno je.

 

Kako navode iz SDP-a, jučer održana sjednica NS RS, sa ambasadorom agresorske Ruske Federacije u glavnoj ulozi, doživjela je neuspjeh, te je predstavljala klasično „zamazivanje očiju“ građana ovog entiteta, suočenog sa političkom blokadom i potpunim porazom rušilačke huškačke politike.

 

Predsjednik SDP BiH je članove Predsjedništva izvjestio o nedavnoj posjeti Bundestagu i susretu sa zastupnicima iz reda vladajućeg SPD-a koji su dali podršku SDP-u u nadolazećim izborima, te Denisu Bećiroviću kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH. 

 

predsjednistvo-sdp

 

Prenesene su pozitivne poruke prijatelja iz SPD-a, koji su u svoju agendu djelovanja prema Bosni i Hercegovini integrirali stavove i sugestije SDP-a iznesene u intenzivnoj međusobnoj korespondenciji u proteklim mjesecima.

 

Predsjedništvo je razmatralo pripremne aktivnosti za nadolazeće opće izbore.

 

- Pozitivni trendovi i rast podrške SDP-u BiH, te Denisu Bećiroviću kao jedinstvenom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH, pokazuju da su građani Bosne i Hercegovine spremni da na općim izborima izaberu novu politiku planskog djelovanja na zaštiti interesa države koja uživa podršku kako u domaćim, tako i u međunarodnim krugovima - saopćeno je iz SDP-a.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI