novo na 'baščaršijskim noćima'

Vidikovac Fest: Ljetni festival u Sarajevu na koji će se ići Trebevićkom žičarom

Kultura 07.06.22, 17:08h

Vidikovac Fest: Ljetni festival u Sarajevu na koji će se ići Trebevićkom žičarom
Partneri projekta su JU Bosanski kulturni centar KS, JP Sarajavo, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja, Udruženja za razvoj kulture nauke i umjetnosti Scena i drugih koji podržavaju ovaj jedinstveni kulturno-turistički projekat

 

 

 

U okviru Festivala „Baščaršijske noći, 2. i 3. jula bit će upriličen i dvodnevni kulturno-muzički program pod nazivom „Vidikovac Fest“ i to na platou iznad Trebevičke žičare “. Cilj je unapređenje kulturno-turističke ponude u Kantonu i Gradu Sarajevo.

 

Na konferenciji za medije danas je najavljeno da će u okviru cjelodnevnog programa na “Vidikovac Festu” 2.jula nastupiti grupe: Srklet, Foxy Head, Almas, Zoster i Zabranjeno Pušenje, a 3. jula Stereo Banana, Elemental, Brkovi i Skroz.

 

U fokusu Festivala bit će muzika urbanog duha, ali privlačna široj publici. Osim muzičkih programa, na Festivalu će biti upriličeni i programi iz kulture i umjetnosti, ali i ekologije i turizma.

 

Ulaz na koncerte je besplatan, a na platou Trebevićke žičare dolazit će se žičarom. Tako će posjetioci kupovinom redovne ulaznice za žičaru, ujedno moći besplatno da prisustvuju i cjelodnevnim koncertnim programima.

 

Intencija Festivala je afirmacija urbane kulture i njeno povezivanje sa turističkom ponudom Sarajeva tokom ljetnih mjeseci.

 

Organizatori su uvjereni da će atraktivna lokacija sigurno obogatiti turističku ponudu. 

 

Partneri projekta su JU Bosanski kulturni centar KS, JP Sarajavo, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja, Udruženja za razvoj kulture nauke i umjetnosti Scena i drugih koji podržavaju ovaj jedinstveni kulturno-turistički projekat.

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI