Po nalogu Tužilaštva BiH

U akciji MUP-a KS na radnom mjestu uhapšen policijski službenik DKPT BiH

Hronika 06.06.22, 09:50h

U akciji MUP-a KS na radnom mjestu uhapšen policijski službenik DKPT BiH
Osumnjičeni djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je pod istragom Tužiteljstva BiH i SIPA i osumnjičen je za kazneno djelo – neovlašten promet opojnih droga iz članka 195. Kaznenog zakona BiH, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zlouporabu službenog položaja i policijske odore

 

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, lišen je slobode policijski djelatnik DKPT BiH.

 

Navedeni osumnjičeni, lišen je slobode u akciji policijskih djelatnika MUP-a KS, koju su nadzirali i koordinirali tužitelj i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, dok je obavljao redovne aktivnosti osiguranja čuvanog objekta.

 

Osumnjičeni djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo – neovlašten promet opojnih droga iz članka 195. Kaznenog zakona BiH, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zlouporabu službenog položaja i policijske odore.

 

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizrane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu “speed” i druge vrste narkotika.

 

U zakonskom roku osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI