Bećirović povodom projedloga rezolucije

Uzalud Čović piše Bundestagu, rješenja po mjeri HDZ-a prolaze u totalitarnim režimima, i u Hrvatskoj, Srbiji, Rusiji

Front 04.06.22, 19:48h

Uzalud Čović piše Bundestagu, rješenja po mjeri HDZ-a prolaze u totalitarnim režimima, i u Hrvatskoj, Srbiji, Rusiji
Pismo koje je Bundestagu uputio predsjednik HDZ-a BiH Dragana Čovića, kojim se iznova pokušava promovisati uvođenja dodatne diskriminacije u Izborni zakon BiH pod krinkom lažne ugroženosti, je uzaludno. Rješenja po mjeri HDZ-a BiH prihvatljiva su samo totalitarnim režimima i njihovim saradnicima u Hrvatskoj, Srbiji i Rusiji - izjavio je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović

 

 

 

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se u povodu prijedloga rezolucije pod naslovom: „Podržati BiH na putu prema boljoj budućnosti“, a koji su u Bundestagu podnijeli njemački zastupnici vladajućih stranaka, odnosno SPD-a, FDP-a i Zelenih.


- Njemačka je jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih partnera Bosne i Hercegovine i država koja se dokazala kao istinski prijatelj naše zemlje. Izuzetno mi je drago što će se u njemačkom parlamentu otvoriti rasprava o jačanju države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, štetnosti nacionalističko-separatističkih snaga kao i sankcijama protiv svih onih koji potkopavaju ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.


Posebno važnim smatram otvaranje teme vezane za reformu izbornog zakonodavstva i eliminisanje diskriminirajućih odredbi prema građanima Bosne i Hercegovine koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici „konstitutivnih naroda“ kao i teme o negativnom utjecaju susjednih zemalja na reformu Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.


Jačanje vanjskopolitičke saradnje s Njemačkom, Evropskom unijom, NATO-om Sjedinjenim Američkim Državama, Velikom Britanijom, ali i svim drugim zemljama i međunarodnim organizacijama koje podržavaju Bosnu i Hercegovine na euroatlantskom putu kao i napore domaćih snaga da u Bosni i Hercegovine uspostave sistem bez diskriminacije i mogućnosti blokada, bit će jedan od ključnih prioriteta za koje ću se zalagati.


Pismo koje je Bundestagu uputio predsjednik HDZ-a BiH Dragana Čovića, kojim se iznova pokušava promovisati uvođenja dodatne diskriminacije u Izborni zakon BiH pod krinkom lažne ugroženosti, je uzaludno. Rješenja po mjeri HDZ-a BiH prihvatljiva su samo totalitarnim režimima i njihovim saradnicima u Hrvatskoj, Srbiji i Rusiji - izjavio je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI