FOTO/ ZVIZDAN UPEK'O, A LJETO JOŠ NIJE

Sezona kupanja u Sarajevu počela: Na Termalnoj rivijeri već gužve, karte skuplje nego prošle godine

Lifestyle 04.06.22, 17:48h

Sezona kupanja u Sarajevu počela: Na Termalnoj rivijeri već gužve, karte skuplje nego prošle godine
Otvorena je i sezona kupanja na vanjskim bazenima Termalne rivijere na Ilidži, na kojoj su mnoge Sarajlije danas pronašle spas od visokih temperatura

 

 


Iako kalendarski još nije nastupilo, ljeto je uveliko stiglo u sve krajeve Bosne i Hercegovine. Visoke temperature, koje danas idu i do 34 stepena Celzijusova, užarile su ulice glavnog grada, koje su, uprkos ljetnoj vrućini, pune šetača.


Sarajlije, ali i gosti iz drugih gradova, regiona i turisti iz cijelog svijeta, kojih je ovih dana povećan broj u prijestolnici, uživaju u sunčanom i lijepom vremenu, a hlad i osvježenje potražili su u baštama kafića i restorana, ali i na okolnim izletištima.


Otvorena je i sezona kupanja na vanjskim bazenima Termalne rivijere na Ilidži, na kojoj su mnoge Sarajlije danas pronašle spas od visokih temperatura.


- Spremni dočekujemo ljetnu sezonu. Već danima imamo pozive naših sugrađana koji se interesuju kada će se moći kupati na Termalnoj rivijeri. Svi bazeni, osim velikog sa valovima, su očišćeni i spremni za predstojeće ljeto. Veliki bazen bit će u funkciji sredinom juna. Kada su u pitanju cijene, one su malo skuplje u odnosu na prošlu godinu. Radnim danima karta za odrasle je 13 KM, a za vrijeme vikenda 16 KM. Pojedinačne ulaznice za djecu su 10, odnosno 12 KM – rekla je za Faktor Nermina Sefer, direktorica hotella Hills i Termalne rivijere.

 

Fotografije sa ulica Sarajeva punih turista i sa bazena Termalne rivijere pogledajte ovdje.

 

 

(DEPO POZDRAV/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI