Imenovana u martu prošle godine

Ivana Marić više nije predsjednica NO Kamernog teatra 55: Pojasnila je i zašto

Kultura 02.06.22, 10:57h

Ivana Marić više nije predsjednica NO Kamernog teatra 55: Pojasnila je i zašto
Nakon što Skupština KS nije prihvatila Izvještaj Kamernog teatra za 2021. godinu, osjetila sam moralnu odgovornost da, kao potpisnik jednog dijela tog Izvještaja, podnesem ostavku, napisala je Marić

 

 

 

Ivana Marić nije više predsjednica Nadzornog odbora Kamernog teatra 55. Ona je danas predala svoju ostavku Vladi KS, u kojoj je obrazložila razloge za ovakvu odluku.

 

Podsjećamo, ona je imenovana na čelo NO ovog pozorišta krajem marta prošle godine, što je izazvalo polemike u javnosti. Tim prije nakon što je propao pokušaj njenog imenovanja na funkciju zamjenice gradonačelnice Sarajeva.

 

- Vladi KS sam predala svoju neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Nadzornog odbora JU Kamerni teatar 55. Nakon što Skupština KS nije prihvatila Izvještaj Kamernog teatra za 2021. godinu, osjetila sam moralnu odgovornost da, kao potpisnik jednog dijela tog Izvještaja, podnesem ostavku. Ne želim ulaziti u razloge zbog kojih zastupnici većine nisu prihvatili Izvještaj, iako je Vlada KS tj. nadležna ministarstva preporučili njegovo usvajanje s obzirom da je program rada realiziran, a da je finansijski izvještaj bez zamjerki.

 

Podnošenjem ostavke želim ubrzati proceduru imenovanja novog predsjednika NO, kako bi taj proces protekao što brže, tako da ni uposlenici ni institucija ne trpe posljedice zbog promjene upravljačkih struktura.

 

Zahvaljujem se Vladi Kantona Sarajevo na ukazanom povjerenju, a novoj upravi želim mnogo uspjeha u radu kako bi Kamerni teatar 55 ostao mjesto okupljanja, edukacije i druženja za sve svoje posjetioce. Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam dobila priliku da svoje iskustvo i znanje podijelim sa sjajnim timom ove, meni jako drage, pozorišne kuće, koja se može ponositi brojnim, vrhunskim predstavama.

 

Ukupan honorar od 800 KM, koji sam dobila za oko godinu dana na ovoj funkciji, sam donirala u humanitrne svrhe, kao što sam i najavila, a o čemu sam i pisala.

 

I za kraj jedno pojašnjenje. Ovo nije bilo moje radno mjesto, već samo predsjedavanje nadzornim odborom, koji se sastaje par puta godišnje. Moje radno mjesto je i dalje u organizaciji za koju radim zadnje 24 godine - objavila je Marić na Facebooku, uz faksimil ostavke koju je podnijela Vladi KS.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI