Zanimljivi podaci

Karta Evrope prema velikodušnosti domaćina: Jesu li građani BiH gostoljubivi?

Lifestyle 02.06.22, 09:20h

Karta Evrope prema velikodušnosti domaćina: Jesu li građani BiH gostoljubivi?
Najviše šanse da vas domaćini spontano ponude hranom, gosti će imati na jugu Europe, odnosno na Balkanu, Pirinejima i Apeninima

 

 

Na društvenim mrežama se pojavila karta Evrope koja prikazuje velikodušnost domaćina po zemljama. Karta je objavljena na Instagram profilu "Lover of geography", a iako se navodi da nije izrađena profesionalnom metodom prema vidljivom čini se da je prilično tačna.

 

Karta prikazuje hoćete li kao gost u domaćinstvima evropskih zemalja biti posluženi hranom, a zemlje su podijeljene u četiri kategorije: gotovo uvijek, vjerovatno da, vjerovatno ne, gotovo sigurno ne.

 

Najviše šanse da vas domaćini spontano ponude hranom, gosti će imati na jugu Evrope, odnosno na Balkanu, Pirinejima i Apeninima.

 

Poznata je gostoljubivost građana BiH, a prema ovoj karti bh. građani svoje goste uvijek će ponuditi hranom. Hranom će vjerovatno ponuditi goste i pojedini Francuzi, Slovenci, Mađari, Češi i Slovaci te zemljama istočne Evrope, uključujući Baltik.

 

U trećoj kategoriji nalaze se stanovnici sjevernog dijela Francuske, Belgijanci, Austrijanci, Švicarci i većina Nijemaca.

 

Gotovo sigurno hranom vas neće ponuditi stanovnici sjeverne Njemačke, kao i Skandinavci i Englezi. Kartu možete pogledati OVDJE.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI