Proizvodnja i prodaja opojnih droga

FUP u akciji 'Clyde': Uhapšene dvije osumnjičene osobe

Hronika 01.06.22, 13:20h

FUP u akciji 'Clyde': Uhapšene dvije osumnjičene osobe
Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju spomenute osobe koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu

 

 

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u utorak su pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona realizirali operativno-taktičku akciju "Clyde“ na području općine Čapljina, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini policijski službenici FUP-a su slobode lišili N. R. (1980) i M. P. (1995) iz Čapljine.

 

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju spomenute osobe koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (cannabis sativa L.).

 

Pronađena je i određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te puška, novac, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

 

Spomenute osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodile, pakovale, te je dalje distribuirale.

 

Osobe lišene slobode će, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u Mostaru, u zakonskom roku biti predane u nadležnost Tužilaštva HNK, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI