67. finale Lige prvaka

Real Madrid ponovo na tronu Evrope, pogodak Viniciusa odveo ga do 14. titule!

Sport 28.05.22, 23:36h

Real Madrid ponovo na tronu Evrope, pogodak Viniciusa odveo ga do 14. titule!
Večerašnji duel između Liverpula i Real Madrida u finalu Lige prvaka počeo je dramom i prije nego što su igrači izašli na teren

 

 

Liverpul i Real Madrid večeras su u Parizu odigrali finale 67. izdanja Lige prvaka, a slavio je Real Madrid i stigao do svoje 14. titule. Liverpul je bio bolji u većem dijelu utakmice, ali primili su pogodak iz prve izglednije prilike pred svojim golom, a junak susreta je definitivno golman Reala Courtois, koji je večeras bio nesavladiv.

 

Prva velika prilika na utakmici uslijedila je u 16. minuti prvog poluvremena. Arnold se probio u šesnaesterac Madriđana, pronašao je Salaha koji je pucao iz teške pozicije s nekoliko metara od gola, ali fantastično je to odbranio Courtois.

 

liverpul-real-liga-prvaka-2022-3


Pet minuta kasnije zatresla se stativa, nakon što je Mane opalio sa ivice šesnaesterca.


U 43. minuti zatresla se mreža Liverpula, ali pogodak Reala je poništen! Benzema se našao pred golom, izgubio loptu, no ona mu se ubrzo vraća i Francuz s nekoliko metara trese mrežu. No sudija je, nakon VAR provjere, pokazao da od slavlja za igrače i navijače Reala neće biti ništa. Benzema je bio u ofsajdu i to svega nekoliko centimetara.


Na odmor se otišlo bez golova.

 

A onda, u nastavku susreta, u 59. minuti, Real dolazi u vodstvo od 1:0, strijelac je bio Vinicius.

 

U 64. minuti još jedna fantastična odbrana Courtoisa! Strašan udarac Salaha sa ivice šesnaesterca, no ispružio se golman Reala i upisao treću veliku odbranu u ovoj utakmici. Pet minuta kasnije uslijedila je još jedna, ponovo je Courtois ostao nesavladiv za Salaha.

 

salah-finale-lige-prvaka-2022

 

Nove dvije prilike za Liverpul bile su u 80. i 82. minuti, ali fantastični golman Real Madrida sačuvao je mrežu! 

 

U prvoj minuti sudijske nadoknade Ceballos se našao u velikoj prilici da kazni otvorenu igru Liverpula, ali Redsi su to zaustavili u posljednjem trenutku.

 

liverpul-real-liga-prvaka-2022-2


Večerašnji duel između Liverpula i Real Madrida u finalu Lige prvaka počeo je dramom i prije nego što su igrači izašli na teren. Kasnilo se više od 30 minuta, a prema posljednjim informacijama problem su bili navijači ispred stadiona, tačnije njihov ulazak na stadion i očito loša organizacija. Ispred Stade de Francea vladao je pravi mali haos, u jednom trenutku i helikopteri su počeli kružiti iznad stadiona, a navijači Liverpula su provalili na tribine.


LIVERPOOL: Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Thiago, Salah, Mané, Luis Díaz

 

REAL MADRID: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Modrić, Casemiro, Kroos; Valverde, Benzema, Vinicius

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI