FOTO/ Načelnik Općine Novi grad traži udomitelje preko Facebooka

Semir Efendić pronašao psića na ulici, izazvao brdo komentara: 'Po islamu je zabranjeno držati psa u kući'

Hronika 28.05.22, 13:44h

Semir Efendić pronašao psića na ulici, izazvao brdo komentara: 'Po islamu je zabranjeno držati psa u kući'
'Šta ćemo za njega? Ja ga u stan ne mogu. A ovi što se razumiju govore da nije neka rasa, vjerovatno mješanac. Ali je tako pitom i fin. Ako neko hoće držati ko ima uslove i avliju i da ga pazi, ili ako ga je neko izgubio nek' se javi. Meni ga bilo žao na ulici da ostane ovako mali', napisao je Efendić, objavivši fotografiju preslatkog psića

 

 

 

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić na svom Facebook profilu objavio je fotografiju napuštenog malog psa i potražio nekoga ko bi ga mogao udomiti:

 

– Šta ćemo za njega? Ja ga u stan ne mogu. A ovi što se razumiju govore da nije neka rasa, vjerovatno mješanac. Ali je tako pitom i fin. Ako neko hoće držati ko ima uslove i avliju i da ga pazi, ili ako ga je neko izgubio nek' se javi. Meni ga bilo žao na ulici da ostane ovako mali - napisao je Efendić, objavivši fotografiju preslatkog psića.

 

"On je vas našao i odabrao. Ali, ako ga već ne možete udomiti, dobro pazite kome ćete ga dati", “Svaka čast, dosta čovjek o sebi kaže ovakvim gestom", “Bravo načelniče”, pisali su građani u komentarima.

 

Mnogima nije bilo jasno zašto se načelnik ne pobrine za psa i zašto ga udomljava preko Fejsa.

 

“E kad ne zna načelnik šta ćemo za njega?? Kud ćeš dalje”, napisao je jedan pratitelj, a neki su čak predlagali načelniku da se javi neformalnoj grupi građana “Av Mau”, koji o svom trošku brinu o napuštenim mačkama i psima u Sarajevu.

 

Neki su pisali i kako se po islamu pas ne smije držati u kući: "SubhanAllah, kakav smo narod.... Ima li neko nešto pozitivno da kaže. Da je načelnik, ne daj Bože, udario psa (bruka) da ga je ostavio na ulici (ispade nečovjek), jednostavno po islamu je zabranjeno držati psa u kući i ptice na grani to više znaju... Bezo bzira što je maleni, sladak, lijep, itd. Ipak je čovjek pokazao humanost, nije ga mogao ostaviti na ulici ... Lično sam uzela sa ulice, prespavao mi u kući na hodniku ... Sve medicinske potrebe dobio i pasoš i odnijela ga na selo kod svojih...'

 

Čini se da će ova priča ipak imati sretan kraj jer se u komentarima javila i jedna gospođa koja je rekla preuzeti psa.

 

“Ujutro mogu preuzeti bebu, hvala puno što ste bebca sklonili s ulice”, napisala je gospođa u komentarima.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI