Presuda protiv stručnog saradnika banjalučkog tužilaštva

Sud mu oprostio 'Nutellu': Tarik Hadžibegović osuđen na tri godine zatvora zbog primanja mita

Hronika 28.05.22, 10:43h

Sud mu oprostio 'Nutellu': Tarik Hadžibegović osuđen na tri godine zatvora zbog primanja mita
Prema presudi, Hadžibegović je od oštećenog Senada Zejinića tražio novac kako bi “gurao” istragu protiv osumnjičenog za iznudu novca

 

 

Stručni saradnik banjalučkog tužilaštva Tarik Hadžibegović osuđen je u Okružnom sudu Banja Luka na tri godine zatvora zbog primanja mita u iznosu od 3.500 eura, piše Srpskainfo.com.

 

Hadžibegoviću je izrečena i mjera zabrane rada u pravosuđu u trajanju od pet godina. Ova zabrana računat će se nakon odležane zatvorske kazne, odnosno pravosnažnosti presude.

 

Sudija Branimir Jukić rekao je da je jedina olakšavajuća okolnost na strani optuženog bila što ranije nije osuđivan.

 

Posebno otežavajuća okolnost zbog koje je suspendovanom stručnom saradniku OJT Banja Luka izrečena trogodišnja robija bila je što je krivično djelo primanja mita izvršio kao službena osoba tužilaštva.

 

Prema presudi, Hadžibegović je od oštećenog Senada Zejinića tražio novac kako bi “gurao” istragu protiv osumnjičenog za iznudu novca.

 

Zanimljivo je da u presudi nije navedena “Nutella” koju je Hadžibegović također primio od Zejinića kada i 3.000 eura označenih novčanica.

 

Optuženi Hadžibegović dužan je platiti 400 maraka na ime sudskih troškova, te vratiti 500 eura koje je također uzeo od Zejinića.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI