PREDSJEDNIK HDZ-A NAKON SJEDNICE HNS-A

Čović: 'Ta džihad politika koja se ugradila u kampanju... Izetbegoviću je jasno da mu je vrijeme isteklo'

Front 27.05.22, 16:49h

Čović: 'Ta džihad politika koja se ugradila u kampanju... Izetbegoviću je jasno da mu je vrijeme isteklo'
Pokušaj prikrivanja kroz građansko ostvarenje unitarnog, a to sam rekao predstavnicima međunarodne zajednice, najbolji je put da se sruši BiH. To je najozbiljniji udar na BiH i rušenje ustavnog poretka BiH. To je brutalna izmjena sadašnjeg Ustava BiH - naglašava Čović

 

 

 

U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) na kojoj je raspravljano o do sada poduzetim predizbornim aktivnostima te o otpočinjanju procesa razgovora oko implementacije zaključaka sa vanrednog sabora HNS-a.

 


Dragan Čović, predsjednik HNS-a i lider HDZ-a je novinarima ponovio to da sve stranke okupljene oko HNS-a zajedno idu na izbore, a koalicijske sporazume će, kazao je, pripremiti u narednih sedam dana, kao i to da će HDZ BiH predložiti kandidata za člana Predsjedništva BiH.


Kazao je i da je kolege informirao o pritiscima koji se zadnjih petnaestak dana prave prema Vijeću ministara BiH, pogotovo, prema ministru finansija.


- Pravi put je, kad je u pitanju naš stav, stav HNS-a dosljedno poštivati zakon, da niko nema pravo tražiti od bilo kojeg ministra kršenje zakona, što god da je izgovor - kazao je Čović, prenosi Avaz.


O Bakiru Izetbegoviću...


Upitan za komentar u vezi jučerašnje poruke Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, Čović je rekao:


- Što se tiče džihad politike koja se ugradila u kampanju, ne želim je komentirati, ni Izetbegovića ni bilo koga drugog. On o manjinama već duže vrijeme priča, on vidi vrlo jasno da mu je isteklo vrijeme po puno elemenata vođenja politike na način na koji je vodi. Pokušaj prikrivanja kroz građansko ostvarenje unitarnog, a to sam rekao predstavnicima međunarodne zajednice, najbolji je put da se sruši BiH. To je najozbiljniji udar na BiH i rušenje ustavnog poretka BiH. To je brutalna izmjena sadašnjeg Ustava BiH. Kada Hrvati govore da će predložiti nekakav preustroj BiH, onda je to antidejtonsko djelovanje, a kada govorimo o građanskom uređenju, a svi vidimo šta se krije iza toga kroz komentare svih onih koji su uključeni u kampanju te političke opcije, jasno je da njihova vizija BiH vladati BiH i uvesti neke nove standarde ponašanja u BiH - naveo je on.


Više detalja sa sjednice HNS-a čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI