Poskupljenja na primorju mogu negativno utjecati na turiste iz regiona

Planirate ljetovati u Crnoj Gori? Cijene vam se neće dopasti - pivo bilo dva, a sad pet eura...

Lifestyle 27.05.22, 13:18h

Planirate ljetovati u Crnoj Gori? Cijene vam se neće dopasti - pivo bilo dva, a sad pet eura...
Golubović je rekao da je već vidljivo da su cijene u kafićima, restoranima, prodavnicama povećane. Navodi primjer i da je prošle sezone u jednom objektu na primorju pivo platio dva i po, a ove godine pet eura, prenio je portal RTCG

 

 

Vrijeme je za planiranje godišnjih odmora, a ako ste ove godine mislili na ljetovanje u Crnu Goru, nemojte se iznenaditi što su cijene drastično povećane.

 

Projekcije za ovu turističku sezonu u Crnoj Gori su jako dobre, kazao je direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović.

 

Međutim, upozorio je da skok cijena na primorju može negativno utjecati na turiste iz regiona, na koje se Crna Gora oslanja u značajnoj mjeri.

 

Golubović je rekao da je već vidljivo da su cijene u kafićima, restoranima, prodavnicama povećane. Navodi primjer i da je prošle sezone u jednom objektu na primorju pivo platio dva i po, a ove godine pet eura, prenio je portal RTCG.

 

- Imaćemo nezadovoljstvo turista koji, ako su nešto ranijih godina plaćali upola manje, a sada više svakako će pokazati nezadovoljstvo - poručio je Golubović.

 

On je rekao da će rat u Ukrajini utjecati na turističku sezonu, ali da smatra i da ima načina da se to nadomjesti.

 

- Fokusiranom marketinškom kampanjom i svim onim što imamo u predsezoni vrlo su, slobodno mogu reći, dobre indicije da će turistička sezona nadomjestiti turiste sa tih tržišta - kazao je Golubović, prenosi FoNet.

 

(DEPO PORTAL/md)

BLIN
KOMENTARI