U Domu mladih i na platou Skenderije

Jedan od najvećih svjetskih sajmova nauke, inovacija i kreacija 'Maker Faire' dolazi u Sarajevo

Biznis Klub 27.05.22, 12:57h

Jedan od najvećih svjetskih sajmova nauke, inovacija i kreacija 'Maker Faire' dolazi u Sarajevo
Najveći show na Zemlji, kako ga zovu, izložba je izuma, kreativnosti i ljudske snalažljivosti, interesantna za cijelu porodicu

 

 

 

U Domu mladih i na platou Skenderije u Sarajevu 28. i 29. maja bit će održan jedan od najvećih svjetskih sajmova nauke, inovacija i kreacija – prvi "Sarajevo Maker Faire", u organizaciji Asocijacije FabLab.

 

Na Maker Faireu, koji slavi nauku, kreativnost i inovativnost, bit će predstavljeno oko 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.

 

- Upoznat ćete zabavno lice nauke kroz niz STEM radionica, edukativni escape room i zakoračiti u virtualni svijet uz upotrebu najsavremenije VR opreme. Bit će tu zaista fantastičnih stvari za vidjeti: od studentske formule, RISC i FPGA računara, robota za uništavanje mina, velikih 3D printera itd.,  a bit će organizovano i preko 20 radionica za najmlađe od četiri do 18 godina - poručuju iz FabLaba.

 

Najveći show na Zemlji, kako ga zovu, izložba je izuma, kreativnosti i ljudske snalažljivosti, interesantna za cijelu porodicu.

 

Maker Faire je okupljanje fascinantnih, znatiželjnih ljudi koji vole da stvaraju i koji rado prezentiraju svoj rad.

 

Od inžinjera, umjetnika, naučnika do startupa i firmi, Maker Faire je mjesto za sve mejkere koji žele da pokažu svoje hobije, eksperimente, projekte i raznovrsna umijeća.

 

Za sve posjetioce ulaz je besplatan, saopćeno je iz FabLaba.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI